خرما برای سرماخوردگی خوب است یا ضرر دارد؟

به گزارش مینی ست، در جواب به این سوال که آیا خرما برای سرماخوردگی خوب است یا نه، نمی توان به طور قطعی جواب مثبت یا منفی داد. بعضی از خواص خرما مثل فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی زا بودن آن می توانند به و سرفه یاری نمایند، با این حال احتمال اینکه مصرف زیاد خرما اثرات منفی روی سرماخوردگی داشته باشد نیز وجود دارد. برای اینکه به جواب دقیق تری برسید تا سرانجام این مطلب از خبرنگاران مگ همراه ما بمانید تا اطلاعات بیشتری از تاثیرات خرما برای سرماخوردگی را در اختیارتان قرار دهیم.

خرما برای سرماخوردگی خوب است یا ضرر دارد؟

لیست محتوا

فواید خرما برای سرماخوردگی

به گفته متخصصان تغذیه، خرما ارزش غذایی و درمانی بالایی دارد. این میوه تیره رنگ سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان های مبارزه نماینده با بیماری مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسید فنولیک است. خرما بعلاوه دارای ویتامین B6 میانه، مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است. در مجموع، فراوان است. در ادامه بعضی از این فواید را آنالیز می کنیم.

1. یاری به هضم غذا

خرما سرشار از فیبر است. محتوای فیبر موجود در خرما با جلوگیری از یبوست و حمایت از حرکات منظم روده به سلامت دستگاه گوارش یاری می نماید.

از این رو اگر در دوران سرماخوردگی دچار یبوست شده اید و مسائل گوارشی را تجربه می کنید، گنجاندن خرما در رژیم غذایی تان می تواند به هضم راحت تر و از بین رفتن یبوست شما یاری کند.

2. تقویت سیستم ایمنی بدن

خرما برای سرفه و سرماخوردگی نیز می تواند مفید باشد. زیرا این میوه حاوی ویتامین C است و همان طور که می دانید ویتامین C نیز یک آنتی اکسیدان قوی است که با عفونت ها مبارزه می نماید و ایمنی بدن را در برابر سرماخوردگی و سرفه قوی نگه می دارد. بنابراین می توان گفت که خرما در برابر ویروس های سرماخوردگی، نقشی حمایتی از سیستم ایمنی بدن را به نمایش می گذارد.

آنتی اکسیدان های موجود در خرما علاوه بر پیشگیری کردن از سرماخوردگی، می توانند به جلوگیری از پیشرفت بعضی بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت نیز یاری نمایند. خرما برای کاهش نشانگرهای التهابی مانند اینترلوکین 6 (IL-6) در مغز مفید است و به کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر نیز یاری می نماید.

3. حفظ گرمای بدن

در طب سنتی اعتقاد بر این است که خرما اثر گرمایی بر بدن دارد. این ویژگی می تواند به ویژه در ماه های سرد سال مفید باشد و به حفظ دمای بدن و جلوگیری از سرما خوردن در زمستان یاری کند.

خواندنی ها

برای درمان سرماخوردگی چه بخوریم؟

4. افزایش انرژی طبیعی

وقتی دچار سرماخوردگی می شویم اولین واکنش بدن ما نسبت به آن بی حالی است که تا مدت ها بعد از سرماخوردگی هم گریبان ما را می گیرد. این خستگی را نیز می توان با خرما برطرف کرد.

خرما منبع قندهای طبیعی از جمله گلوکز، فروکتوز و ساکارز است. این بدان معناست که خرما منبعی عالی از انرژی است که می تواند به مبارزه با خستگی یاری کند و شما را پرانرژی نگه دارد.

5. سرشار از مواد مغذی

خرما علی رغم مقدار کوچک خود، مواد مغذی ضروری بسیاری را در دل خود گنجانده است. آنها منبع خوبی از فیبر، ویتامین ها (مانند ویتامین های B و ویتامین K) و مواد معدنی (از جمله پتاسیم، منیزیم و مس) هستند. گنجاندن خرما در رژیم غذایی زمستانی می تواند به سلامت کلی بدن یاری نموده و از عملنمودهای مختلف بدن پشتیبانی کند.

در مصرف خرما هنگام سرماخوردگی اعتدال را رعایت کنید

با اینکه خرما از فواید بی شماری برخوردار است، اما با این حال رعایت اعتدال در مصرف آن نیز شرط عقل است. زیرا این میوه خوشمزه و سالم در هر صورت حاوی قند و کالری است و نمی توان آن را نادیده گرفت. از سمت دیگر همانطور که گفتیم طبع خرما گرم و معتدل است. این خاصیت برای گرم نگه داشتن بدن و پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است اما در زمان سرماخوردگی می تواند جزئی از مضرات خرما برای سرماخوردگی محسوب گردد زیرا باعث تشدید شدن عفونت های تنفسی می گردد.

به طور کلی توصیه می گردد که مواد غذایی خود را در زمان ابتلا به سرماخوردگی با مشورت پزشک برگزینید تا خدای ننموده دچار مشکل نشوید و بتوانید سریع تر دوره بیماری را به اتمام برسانید.

در نهایت؛ نمی توان به طوری قطعی گفت که خرما برای سرماخوردگی بد است یا خوب. زیرا این میوه خوشمزه و سالم به علت داشتن فیبر، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های ضروری مانند ویتامین C، می تواند یک گزینه عالی برای بهبود علائم سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن باشد. اما با این حال، اگر مصرف خرما بیش از مقدار باشد به همان مقدار که مفید است می تواند مضر باشد. زیرا طبع گرم خرما می تواند در بعضی موارد باعث تشدید عفونت های تنفسی گردد. برترین راه حل این است که در هنگام سرماخوردگی، مصرف خرما را با توجه به شرایط بدنی خود و با مشورت پزشک تنظیم کنید تا از فواید آن بهره مند شوید و دوره بیماری را با سرعت بیشتری پشت سر بگذارید.

این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.

منابع: |

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1404 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 2386

به "خرما برای سرماخوردگی خوب است یا ضرر دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خرما برای سرماخوردگی خوب است یا ضرر دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید