معجون شگفت انگیز پاکسازی بدن ویژه فصل بهار
به گزارش مینی ست، پاکسازی بدن در فصل بهار با ماءالشعیر
در فصل زمستان بسیاری از مردم به دلیل تحرک کمتر و پر خوری، دچار انباشت مواد زائد در بدن شده اند که موجب بیماری بیشتر در بهار می شوددر فصل زمستان به دلیل سرمای حاکم، مواد زاید در بدن منجمد شده و در بدن انباشته می شوند و با گرم شدن تدریجی هوا در فصل بهار، این مواد زاید نیز به تدریج ذوب شده و به حرکت درمی آیند. این تغییرات در بدن، منجر به پیدایش بیماری های قدیمی شده و در بعضی افراد با هجوم مواد اضافی به سمت پوست برای خارج شدن از بدن، بروز دمل ها و جوش های پوستی شدت می یابد. در فصل بهار یکی از روش های مناسب جهت پاکسازی بدن استفاده از ماءالشعیر است.
علت بروز بیماری ها در بهار
بهار دارای طبع گرم و تر است و در فصل زمستان، به علت قوی تر شدن دستگاه گوارش و احتیاج بدن به مقابله با هوای سرد معمولا میل به خوردن غذا بیشتر می گردد، در نتیجه مواد زائد بیشتری در بدن فراوری می گردد که به علت کاهش فعالیت بدن و سرمای هوا، این مواد از بدن دفع نمی شوند. با شروع فصل بهار و هوای معتدل آن، این مواد زائد رقیق شده و در بدن پراکنده می شوند و در صورت عدم دفع کامل، به سوی اندام های ضعیف حرکت نموده و افراد را مستعد بیماری های پوستی مانند جوش و ورم های چرکی، دمل ها، ورم حلق، گرفتگی صدا، خارش پوست، سرفه، حساسیت های فصلی (رینیت آلرژیک)، درد و ورم های مفصلی، و حتی صرع و سکته ها می نماید.
زمان مناسب برای استفاده از رژیم های پاکسازی بدن
بهترین زمان برای رژیم های پاکسازی بدن شروع بهار طبی است یعنی زمانی که دیگر از سرمای زمستان خبری نیست و هوا بهاری شده است، اما خیلی گرم نیست یعنی زمانی میان نیمه دوم اسفند تا نیمه اول فروردین.
رژیم پاکسازی بدن در شروع بهار
یکی از رژیم های ساده برای پاکسازی بدن در فصل بهار، مصرف ماءالشعیر طبی سنتی به مدت 3 روز است. البته در این مدت نباید غذای دیگری مصرف نمود و پس از آن نیز برای چند روز فقط از سبزیجات پخته بدون ادویه و در حجم کم استفاده گردد.
روش های تهیه ماءالشعیر طبی برای پاکسازی بدن
در این بخش چند روش برای تهیه ماءالشعیر طبی در خانه خواهیم گفت که شامل:
روش اول:
برای تهیه ماءالشعیر، 50 گرم جوی پوست کنده سالم را با چهار لیوان معادل یک لیتر آب، در ظرفی ریخته و روی حرارت به آرامی بجوشانید. پس از 50 دقیقه که جو ها به طور کامل پخته شد قبل از سرد شدن آن را از صافی عبور داده و سپس در جای خنک قرار دهید. این ماءالشعیر طبیعی را می توان تا 2 روز در یخچال نگهداری کرد.
روش دوم:
جو را به مدت 12 ساعت یا یک شب تا صبح خیس نموده و سپس آب حاصل از آن را که مایعی سفید است مصرف کنید.
افرادی که معده آن ها سرد یا تر است (نفخ شکم، ترش کردن، افزایش آب دهان با غذا های سرد) بهتر است در هر لیوان، یک قاشق مرباخوری عسل اضافه نمایند، البته باید به مقدار قند و کالری نوشیدنی توجه داشت. ماء الشعیر طبی نباید غلیظ و ژله ای گردد. در زمان مصرف، ماءالشعیر را تکان دهید تا قسمت ته نشین شده و بخش رقیق آن باهم مخلوط شوند. اگر نوشیدن ماءالشعیر همراه با رسوب آن برای شما خوش آیند نیست، می توانید فقط قسمت آبکی رقیق بالای آن را بنوشید و رسوب آن را دور بریزید. اضافه کردن کمی آب لیموی تازه نیز، طعم بهتری به این نوشیدنی می دهد و فواید آن را بیشتر می نماید.
با هر روشی که ماءالشعیر را تهیه می کنید، می توانید از دانه های جو آب کش شده در پخت غذا بهره ببرید. فقط جو های خیس خورده را تا زمان پخت غذا در یخچال نگهداری نموده و تا یک یا دو روز بعد، حتما آن ها را بهره ببرید.
نکات مهم در تهیه ماء الشعیر طبی
زمان 40 تا 50 دقیقه برای پخت جو تازه اعلا مناسب است، اما ممکن است این زمان تا 1 . 5 ساعت نیز طول بکشد. نکته مهم در پخت کامل جو است. اگر قادر به تحمل این رژیم در 3 روز نمی باشید می توانید این مدت را به دو روز کاهش دهید. البته افزودن عسل باعث افزایش انرژی در این مدت می گردد.
افرادی که تا کنون علائم غلبه اخلاط در فصل بهار را مشاهده ننموده اند و یا دچار امتلاء نشده اند احتیاجی به رعایت این رژیم ندارند این افراد می توانند با مصرف غذای کمتر و سبزیجات پخته بیشتر، روزی 3-2 لیوان ماءالشعیر میل نمایند. البته افرادی که مسائل گوارشی دارند باید در مصرف ماءالشعیر طبی بیشتر احتیاط نمایند. اگر با افزودن عسل نیز دچار مسائل گوارشی، چون نفخ و قراقر و ضعف می شوند، بهتر است در دقایق آخر آماده شدن ماءالشعیر، کمی چوب دارچین به آن اضافه نمایند.
موارد مصرف:
این شربت طبیعی برای تسکین تشنگی و گرما بسیار مناسب است.
استفاده از این ماءالشعیر طبی برای افرادی که مزاج گرم و خشک دارد توصیه می گردد، زیرا از عوارضی مانند خشکی پوست، گود افتادگی چشم ها، یبوست، غلظت خون، تحریک پذیری عصبی و ... جلوگیری می نماید.
خواص ماءالشعیر طبی
منبع خوب فیبر
دانه های جو سرشار از فیبر هستند، اما مقدار فیبر موجود در ماءالشعیر کمی کمتر از دانه های جو است، اما در هر صورت می توان آن را به عنوان منبعی برای فیبر دانست. همانطور که می دانید فیبر در مواد غذایی باعث احساس سیری طولانی مدت می گردد؛ بنابراین برای رعایت رژیم پاکسازی بدن یکی از مواد غذایی مهم است. بعلاوه برای مدیریت وزن نیز مفید می باشد.
کاهش کلسترول بد
مطالعات نشان می دهد که غذا های تهیه شده با جو به علت وجود ماده ایتوکولز، موجب کاهش کلسترول بد می گردد که ماءالشعیر نیز این خاصیت را دارد. سطح پائین کلسترول بد خون یکی از عوامل مهم سلامت سیستم قلبی -عروقی می باشد.
کنترل اشتها
به نظر محققان غذا هایی که در ترکیبات آن ها از جو استفاده شده است موجب تنظیم کارآمدتر هورمون های مربوط به گرسنگی می شوند. این هورمون ها علاوه بر تنظیم مقدار اشتها توانایی افزایش مقدار سوخت و ساز پایه را دارند.
کاهش قند خون
افزودن جو به غذا موجب افزایش باکتری مفیدی برای بدن به نام پری وتلا می گردد که نقش موثری در کاهش قند خون دارد. در حقیقت این وجود این باکتری در غذا های حاوی جو به کاهش قند خون منجر می گردد. البته افزودن شکر و یا عسل به ماءالشعیر این خاصیت را از بین می برد.
متعادل نگه داشتن باکتری های روده
در روده باکتری هایی وجود دارد که برای عملکرذ درست بدن ضروری می باشند. البته در کنار این باکتری های مفید، بعضی از باکتری های غیر مفید نیز وجود دارد که اگر تعداد آن ها افزایش پیدا کند مسائلی برای بدن ایجاد می نماید. مطالعات نشان می دهد که مصرف جو موجب کاهش این نوع باکتری ها می گردد.
هشدار ها درباره ماءالشعیر خانگی
جو پوست کنده دارای گلوتن است بنابراین در صورت ابتلا به بیماری سلیاک، باید توجه داشته باشید که این نوشیدنی هم دارای گلوتن است و می تواند علایم حساسیت ایجاد کند. افرادی که حساسیت به گلوتن دارند می توانند پا مشورت پزشک برای تهیه ماءالشعیر از جودوسر استفاده نمایند.
باتوجه به خصوصیات غذایی جو، مصرف بیش از دو لیوان ماءالشعیر خانگی در یک روز توصیه نمی گردد، زیرا علاوه بر افزایش کالری دریافتی، ممکن است روی سیستم گوارش نیز تاثیر بگذارد و علایمی مانند اسهال ایجاد کند.
افرادی که ماءالشعیر در معده شان ترش می گردد می توانند در زمان تهیه ماءالشعیر به جای یک لیتر آب از 20 برابر پیمانه جو پوست کنده، آب استفاده نمایند. اگر با این روش هم مشکل آن ها حل نشد، می توانند با اضافه کردن ادویه های گرم مشکل خود را برطرف نمایند.
منبع: بهترین ها
منبع: فرارو