خواص بی نظیر باقالی برای سلامتی
به گزارش مینی ست، باقالی به راحتی آماده خوردن می گردد. این منبع غذایی به کاهش وزن یاری می نماید و سرشار از فیبر و پروتئین است.
باقالی منبع غذایی که به کاهش وزن یاری می نماید و سرشار از فیبر و پروتئین است.
باقالی به راحتی آماده خوردن می گردد. این منبع غذایی به کاهش وزن یاری می نماید و سرشار از فیبر و پروتئین است. بعلاوه، به بهبود سلامت قلب و عملکرد بدن، یاری و سطح قند و کلسترول خون را تنظیم می نماید. باقالی معمولاً به عنوان باقالی کره یا باقالی سویا شناخته می گردد.
حبوباتی هستند که به عنوان دانه های خوراکی یا حبوبات، رشد می نمایند. آن ها بیضی شکل و مایل به سفید یا سبز هستند. طعم کره ای دارند و از رایج ترین حبوبات مصرف شده در سراسر دنیا هستند.
1. به کنترل وزن یاری می نماید: باقالی، منبع خوبی از فیبر غذایی است. بعلاوه، منبع پروتئین با کیفیت بالا بدون چربی است. سیری را افزایش می دهد (در کوتاه مدت) به کاهش وزن یاری می نماید. بنابر این، جایگزینی آن ها با غذا های پر انرژی می تواند به مدیریت وزن یاری کند.
یک آنالیز منتشر شده در مجله Obesity Reviews نشان می دهد که مصرف حبوبات می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با چاقی، مانند سندرم متابولیک، دیابت و بیماری های قلبی ـ عروقی، یاری کند.
با این حال، تحقیقات بیشتر جهت درک بیشتر نقش دانه های باقالی در کاهش و مدیریت وزن، مورد احتیاج است.
2. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد: مطالعات علمی، مصرف فیبر غذایی را با رشد باکتری های خوب در روده بزرگ، مرتبط نموده اند. فیبر رژیمی، به علت تأثیر بر هضم غذا شناخته شده است. این به تجمع مدفوع، یاری و حرکت پریستالتیک را تحریک و جذب مواد مغذی را بهینه می نماید.
فیبر غذایی بالا در باقالی می تواند برای سلامت روده و سیستم گوارش، مفید باشد. این می تواند به کاهش ریفلاکس اسید، زخم معده، یبوست، اسهال و بواسیر یاری کند.
3. از قلب محافظت می نماید: فیبر موجود در باقالی، به کاهش سطح کلسترول خون یاری می نماید. بعلاوه، باقالی، منبع خوب فولات است. فولات با کاهش سطح هموسیستئین، همراه است.
افزایش هموسیستئین، خطر بیماری عروق کرونر قلب را افزایش می دهد.
4. به تثبیت سطح قند خون یاری می نماید: مطالعات علمی نشان می دهند مصرف حبوبات، مانند باقالی، به تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت یاری میکند.این را می توان به شاخص گلیسمی پایین و محتوای فیبر غذایی بیشتر، نسبت داد.
با این حال، مطالعات بیشتر جهت درک بیشتر نقش باقالی در این زمینه، مورد احتیاج است.
یک فنجان باقالی خام (156 گرم) دارای مواد مغذی زیر است:
کالری: 176، چربی: 1.3 گرم، سدیم: 12.5 میلی گرم، کربوهیدرات: 31.5 گرم، فیبر: 7.6 گرم، قندها: 2.3 گرم و پروتئین: 10.7 گرم.
باقالی، معمولاً به صورت منجمد، خشک یا کنسرو شده، موجود است که متناسب با احتیاج خود انتخاب می کنید.
می توانید آن ها را بدون پوسته یا با پوست، بخرید. باقالی تازه را می توان به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کرد.
حبوبات خشک و پوسته دار می توانند تا یک سال در یک مکان خشک و خنک، دوام بیاورند.
در پی دانه های کامل و بدون ترک باشید. از مصرف باقالی خشک یا تغییر رنگ داده شده، خودداری کنید.
باعث آلرژی می گردد
افرادی که به حبوبات و بادام زمینی حساسیت دارند، به باقالی واکنش آلرژیک نشان می دهند.
خطر مسمومیت با سیانور دارد.
باقالی، حاوی گلیکوزید های سیانوژنیک است که می تواند به سیانید هیدروژن بسیار سمی، هیدرولیز گردد.
اگرچه این مورد نادر بوده، اما بهتر است که هنگام مصرف اندازه زیاد باقالی خام، احتیاط کنید.
باقالی، حاوی الیگوساکارید هایی است که می توانند باعث ایجاد نفخ شوند.
در صورت بروز تهوع، استفراغ، گرفتگی معده یا اسهال پس از مصرف آن، با پزشک مشورت کنید.
باقالی، حاوی ترکیباتی است که در جذب مواد مغذی، اختلال ایجاد می نمایند.
با این حال، شستشو، پخت و برشته کردن حبوبات، به کاهش غلظت این مواد مغذی، یاری می نمایند.
افراد مبتلا به سوءتغذیه یا کم خونی، باید قبل از مصرف باقالی، با متخصص تغذیه مشورت نمایند.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرادید