غذاهایی که به هنگام بیماری سینوزیت باید پرهیز گردد

به گزارش مینی ست، بیماری سینوزیت باعث سردرد و ناراحتی های بسیاری می گردد. یکی از برترین راهها برای درمان سینوزیت، حذف بعضی غذاها در رژیم غذایی است. در زیر تعدادی از غذاها که باید پرهیز شوند آورده شده است.

غذاهایی که به هنگام بیماری سینوزیت باید پرهیز گردد

مترجم: حمید وثیق زاده

منبع:راسخون

بیماری سینوزیت باعث سردرد و ناراحتی های بسیاری می گردد. یکی از برترین راهها برای درمان سینوزیت، حذف برخی غذاها در رژیم غذایی است. در زیر تعدادی از غذاها که باید پرهیز شوند آورده شده است.

شاید شما شنیده باشید که برخی می گویند: درد سینوزیت مرا می کشد اگرچه این حرف در معنای لغوی صحت ندارد اما این بیماری واقعاً ناراحت نماینده است. بینی گرفته، خلط غلیظ و سردرد پیشانی از علائم این بیماری است.

سینوزیت چیست؟

با التهاب سینوسهای شما، سینوسهایتان با مایع پر شده و مسدود می شوند. سینوزیت یک بیماری شایع در بین میلیونها نفر است. سینوسها حفره هایی هستند که اطراف چشمها، داخل استخوان گونه و پشت بینی قرار گرفته اند. این سینوسها با غشاهای فراوری مخاط پوشانده شده اند.

در فرد سالم، مخاط درون ورودی های سینوسهای بینی و خود بینی حرکت می نماید. اگر مخاط قادر به حرکت نگردد، سینوسها عفونت می نمایند. اگر سینوسهای مسدود شده مانع ورود هوا شوند، خلأیی ایجاد می گردد که باعث ایجاد درد می گردد. در بیشتر مواقع داروهای خانگی نظیر تنفس بخار و هوای گرم، استفاده از اسپری آب نمک به مفابله با سینوزیت یاری می نمایند. یکی از درمانهای دیگر، پرهیز از غذاهایی است که مشکل را بدتر می نمایند. در زیر این غذاها آورده شده است.

غذاهایی که باعث وخیم تر شدن سینوزیت می شوند :

- غذاهایی که باعث برگشت اسید می شوند مثل غذاهای تند و ادویه دار

برخی از مردم معتقدند مصرف غذاهای تند و آتشین مثل سس تند با تخم مرغ باعث تمیز شدن سینوسها می گردد. اگرچه این غذاها به طور موقت مؤثر است و باعث باز شدن مجاری سینوسی می گردد اما اینها می توانند باعث سوزش معده و برگشت اسید شده و در نهایت منجر به سینوزیت شوند. شاید برای شما سؤال باشد که چگونه ناراحتی شکم باعث انسداد سینوسها می گردد؟ تهوع که در نتیجه برگشت اسید اتفاق می افتد باعث التهاب حفره های بینی و ملتهب شدن و انسداد سینوسها می گردد.

- غذاهای بی آب نماینده و نوشیدنی های کافئین دار

از داروهای خوب برای سینوزیت سوپ گرم و انواع چای است. برخی افراد از نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه استفاده می نمایند. اگرچه گرمای حاصل از قهوه به باز شدن سینوسها یاری می نماید اما این نوشیدنی ها ادرارآور هستند و باعث بی آبی غشا و پوسته بینی می شوند.

نوشیدنی های دیگر مثل نوشابه بدن را بی آب می نمایند و باعث سفت شدن مخاط می شوند که این امر موجب التهاب بینی و سینوسها می گردد. هم چنین این نوشیدنی ها علاوه بر آن باعث برگشت اسید و آسیب سینوسهای مسدود می شوند.

- غذاهایی که باعث نگهداری مایع می گردد مثل غذاهای آماده

غذاهای آماده و کنسروی که دارای نمک اضافی هستند باعث نگهداری مایع اطراف سینوسها و دفع کلسیم می شوند که در نتیجه باعث وخیم تر شدن عفونت می شوند. غذاهایی دیگری مثل ماهی، گوشت و پنیر هم باعث نگهداری آب می شوند.

- غذاهای نشاسته دار

غذاهای نشاسته دار مثل آرد، برنج، ماکرونی، پای ها، کیک، شیرینی، بیسکویت و شکلاتها که شامل خمیر مایه و گلوتن هستند باعث رشد باکتری می شوند و عفونت را طولانی تر می نمایند. شکر تصفیه شده را با عسل و یا شکر خام جایگزین کنید. هم چنین از نوشیدنی های شیرین بهره ببرید. اگرچه نوشیدنی های طبیعی و تازه جهت تمیز شدن سینوسها مؤثر و خوب هستند اما اگر این نوشیدنی ها شامل اندازه زیادی کربوهیدرات و نگهدارنده باشند، عفونت را بدتر می نمایند.

- غذاهایی که باعث آلرژی می شوند :

آلرژی ها، مخصوصاً آلرژی های غذایی از عمده دلایل ایجاد سینوزیت هستند. از آلرژی های غذایی می توان حلزون، تخم مرغ، آجیل و بادام زمینی را نام برد که سینوزیت را تشدید می نمایند. اگر از آلرژی های غذایی خود مطمئن نیستید با متخصص در این مورد صحبت کنید.

برخی افراد معتقدند که محصولات لبنی سینوزیت را تشدید می نمایند این به این علت است که این محصولات، مخاط مسدود نماینده سینوس را افزایش می دهند و راه ورود هوا به سینوس را می بندند در نتیجه باکتری ها رشد می نمایند. اگرچه هنوز مدرکی برای این علت یافت نشده است.

اگر جزو افرادی هستید که آخر شب به سراغ یخچال می روید، باید وقتی از سینوزت رنج می برید از این کار دست بکشید چون غذای آخر شب و دیر وقت باعث برگشت اسید و آسیب سینوسها می گردد. هم چنین غذاها و آشامیدنی های سرد مجاری مسدود بینی را منقبض می نمایند و هضم غذا را به تأخیر می اندازند.

در عوض، از غذاهایی بهره ببرید که شامل امگا 3 اسید چرب مثل ماهی آب سرد و ادویه هایی مثل نعناع، ریحان و زردچوبه هستند که خاصیت ضد التهاب دارند و التهاب سینوسها را کاهش می دهند. از غذاهای مفید دیگر می توان کلم بروکلی، مارچوبه و جوانه لوبیا که شامل ویتامین c و کلسیم اند، نام برد. اندازه زیادی آب و چای گرم با زنجبیل بنوشید تا درد بینی را کم کند وباعث تخلیه مخاط و خلط گردد. با این توصیه ها و رژیم غذایی می توانید از درد و نارحتی های سینوزیت دوری کنید.

منبع: راسخون
انتشار: 23 مهر 1400 بروزرسانی: 23 مهر 1400 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 1785

به "غذاهایی که به هنگام بیماری سینوزیت باید پرهیز گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهایی که به هنگام بیماری سینوزیت باید پرهیز گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید