راهنمای صرف غذا در رستوران های ژاپن

به گزارش مینی ست، ژاپنی ها علاقه زیادی به غذا خوردن در خارج از خانه دارند و حتی در کوچک ترین شهرهای این کشور، تعداد زیادی رستوران با منوهای متنوع و گزینه های گوناگون به چشم می خورد. در صنعت غذایی این کشور برای هر سلیقه ای انتخاب های متعدد با هزینه کم - از غرفه های خیابانی فروش نودل گرفته تا رستوران های سنتی با انواع غذاهای فصلی- وجود دارد. به عنوان یک مسافر، انتخاب از بین این همه گزینه کار آسانی نیست و هدایت حرفه ای می تواند کارساز و مفید باشد. برای آشنایی با انواع رستوران های ژاپن با خبرنگاران همراه باشید.

راهنمای صرف غذا در رستوران های ژاپن

تنوع غذاها و روش های آشپزی ژاپنی به ایجاد انواع مختلف رستوران و غذاخوری منجر شده است که هرکدام در ارائه غذایی خاص یا استفاده از یک روش آشپزی تخصص دارند. رایج ترین انواع رستوران های ژاپنی به توضیح زیر هستند:

ایزاکایا (Izakaya)

ایزاکایا نوعی رستوران سنتی ژاپنی با فضایی غیررسمی است که در آن می توان انواع غذاهای باکیفیت و نوشیدنی های محلی ژاپنی دسترسی پیدا کرد. در ایزاکایا معمولا کارا اِج (جوجه سرخ شده)، نابه مونو، (نوعی تاس کباب)، ساشیمی و ماهی بریان در کنار برخی از غذاهای بین المللی سرو می گردد. Shinsuke و Jōmon در توکیو و Robatayaki Isaribi در اوزاکا بهترین ایزاکاهای ژاپن هستند.

سوشی یا (Sushi-ya) و کایتن سوشی (kaiten-sushi)

معمولا صرف غذا در یک سوشی یا مناسبتی ویژه است. شام سوشی یا در چند مرحله و توسط یک سرآشپز ژاپنی با مهارتی خیره نماینده در استفاده از چاقوی آشپزی، در مقابل چشم مشتری تهیه می گردد. اگر تمایل دارید سرآشپز به انتخاب خودش غذای شما را تهیه کند، سرویس اماکازه (omakase) سفارش بدهید. بیشتر رستوران های سوشی یا برای مشتری هایی که نمی خواهند غذا را در چند مرحله صرف نمایند، منوهای متنوع یک مرحله ای نیز دارند. کایتن سوشی بسیار غیررسمی تر از سوشی یا است و در آن بشقاب های غذای بر روی یک نوار نقاله از مقابل مشتری ها می گذرند و آن ها می توانند سوشی موردعلاقه خود را انتخاب نمایند. هر نوع سوشی دارای بشقابی با رنگ منحصر به خود است و در انتها صورتحساب بر اساس تعداد بشقاب های خالی مشتری و رنگ آن ها محاسبه می گردد. برای امتحان کردن بهترین سوشی های ژاپن، به رستوران های Kyūbey و Daiwa Sushi در توکیو، Den Shichi و Musashi Sushi در کیوتو و Daiki Suisan در اوزاکا بروید.

اوکونومیاکی یا (Okonomiyaki-ya)

اوکونومیاکی که به آن پنکیک یا پیتزای ژاپنی نیز می گویند، مخلوطی از خمیر، کلم خردشده، سایر سبزیجات به انتخاب مشتری، غذای دریایی و گوشت است که بر روی یک صفحه فلزی داغ طبخ شده و با مقدار زیادی سس وورستر شایر و مایونز سرو می گردد. در اوکونومیاکی یا مشتری ها در اطراف میزی که صفحه داغ (تپان) روی آن واقع شده است، به مشاهده مراحل تهیه اوکونومیاکی می نشینند و حتی گاهی در آن شرکت می نمایند. طبخ اوکونومیاکی در قسمت های مختلف ژاپن با جزییات متفاوتی انجام می گردد ولی اوکونومیاکی هیروشیما و اوزاکا محبوبیت بیشتری دارد که برای امتحان کردن آن می توانید به رستوران های Chibō (اوزاکا) یا Hassei (هیروشیما) مراجعه کنید.

رامن یا (Ramen-ya)

رامن که در اصل یک غذای چینی است ولی ژاپنی ها آن را به انحصار خود درآورده اند، نوعی رشته تخم مرغی است که در رستوران های رامن یا ارائه می گردد و ناهار موردعلاقه ژاپنی ها در روزهای کاری است. رامن به شکل سوپ گوشت، سویا یا میسو و به همراه کتلت گوشت خوک سوخاری، تره فرنگی خردشده و جوانه لوبیا سرو می گردد. ژاپنی ها معمولا رامن داغ را با سرو صدا هورت می کشند. درواقع این کار نکته کلیدی خوردن رامن است و حتی مؤدبانه محسوب می گردد. رستوران های Afuri در کیوتو، Ichiran در هاکاتا، Rāmen Yokochō در ساپورو، Kinryū Rāmen در اوزاکا و Ippūdō در کیوتو شهرت زیادی در ارائه رامن اصیل و باکیفیت دارند.

یاکیتوری یا (Yakitori-ya)

یاکیتوری که برای ژاپنی ها یک استراحتگاه محبوب بعد از انتها روز کاری به شمار می آید، نوعی رستوران غیررسمی با تخصص در طبخ یاکیتوری (جوجه کباب) به همراه نوعی سس قهوه ای لذیذ و نوشیدنی محلی ژاپنی است. در یاکیتوری یا علاوه بر انواع جوجه کباب، جگر و پوست مرغ و همین طور انواع سبزیجات کبابی نیز ارائه می گردد. رستوران های Bird Land و Omoide-yokochō در توکیو، محل های مناسبی برای امتحان کردن یاکیتوری هستند.

اودون یا (Udon-ya) و سوبا یا (Udon-ya)

رستوران های ژاپنی ارائه نماینده نودل با نام کلی من دوکورو (men-dokoro) شناخته می شوند و در منوی همه آن ها اودون (نودل سفیدرنگ ضخیم تهیه شده از گندم) و سوبا (نودل باریک قهوه ای رنگ تهیه شده از گندم سیاه) وجود دارد. در این رستوران ها نودل به شکل سوپ رقیق بونیتو (نوعی ماهی تن) به همراه پیازچه، توفو (پنیر سویا) و تمپورا سرو می گردد. ژاپنی ها اودون و سوبا را کاملا داغ می خورند ولی در فصل تابستان، نودل سرد یا زارو سوبا (zaru soba) نیز هواداران زیادی دارد. رستوران های اودون یا و سوبا یا تنوع قیمت و کیفیت زیادی دارند از جمله انواع درجه یک و تخصصی که از دستور پخت محرمانه استفاده می نمایند یا غرفه های خیابانی بدون تشریفات. همانند نودل رامن، پسندیده ترین راه خوردن اودون و سوبا نیز هورت کشیدن آن با سرو صدای زیاد است. برای امتحان کردن اودون و سوبای درجه یک، بهتر است به رستوران های Kanda Yabu Soba در توکیو، Omen در کیوتو، Kawafuku در تاکاماتسو و Imai Honten در اوزاکا بروید.

کاره یا (Kare-ya)

طرز تهیه کاری در ژاپن منحصر به این کشور است و برخلاف کاری تند و پر ادویه سایر کشورها، ملایم تر و کمی شیرین طبخ می گردد. کاری معمولا در منوی رستوران ها عادی دیده می گردد ولی رستوران های کاره یا متخصص طبخ آن هستند و انواع مختلف کاری ارائه می نمایند؛ ازجمله کاره رایسو (سس ساده کاری با برنج) و کاتسو کاره (کاری با کتلت گوشت خوک). رستوران های Tokyo Curry Lab و Shinsaibashi Madras 5 در اوزاکا شهرت زیادی در عرضه کاری دارند.

سوکی یاکی یا (Sukiyaki-ya) و شابو شابو یا (shabu-shabu-ya)

سوکی یاکی و شابو شابو از خانواده غذاهای نابه (پخته شده بر روی صفحه فلزی داغ) هستند و هر دو روی اجاقی در وسط میز، در حضور مشتری و فقط در مناسبت های ویژه سرو می شوند. سوکی یاکی شامل برش های نازک گوشت گاو، سبزیجات و نودل آرام پخته شده در سس آب گوشت و سویای کم شیرینی است که قبل از خوردن، در تخم مرغ خام زده می شوند. در تهیه شابو شابو، برش های نازک گوشت گاو و سایر مواد ابتدا در آب گوشت با حرارت بالا تفت داده می شوند و بعد در مخلوطی از کنجد و آب مرکبات قرار می گیرند. رستوران های سوکی یاکی یا و شابو شابو یا معمولا دارای دکوراسیون سنتی خاصی هستند و گاهی اوقات تصویر یک گاو در ورودی آن ها به چشم می خورد. بهترین سوکی یاکی و شابو شابو ژاپن را می توان در رستوران های Matsukiya در توکیو، Mishima-tei در کیوتو و Kōbe Plaisir در کوبه پیدا کرد.

تمپورا یا (Tempura-ya)

تمپورا شامل تکه های کوچک ماهی، سبزیجات و میگوی سرخ شده در روغن فراوان است که کاملا داغ و به همراه نوعی سس رقیق و تربچه ژاپنی رنده شده، صرف می گردد. در تمپورا یا می توان فقط تمپورا سفارش داد ولی معمولا ژاپنی ها این غذا را به صورت تایشوکو (به همراه برنج، سوپ خمیر سویا و ترشی) سفارش می دهند. رستوران های Tsunahachi و Daikokuya در توکیو، Shunsai و Tempura Arima و Yoshikawa در کیوتو شهرت زیادی در ارائه تمپورا دارند.

تونکاتسو یا (Tonkatsu-ya)

این رستوران ها متخصص سرخ کردن عمقی کتلت گوشت خوک سوخاری (تونکاتسو) هستند که به همراه سس مخصوص، کلم خردشده و مخلفات دیگر سرو می گردد. در تونکاتسو یا مشتری ها می توانند ضخامت برش گوشت را مشخص نمایند. Tonki در توکیو و Yabaton Honten در ناگویا، از بهترین رستوران های تونکاتسو یا در ژاپن هستند.

ریوتی (Ryōtei)

ریوتی نوعی رستوران سنتی ژاپنی است که آداب ورسوم پرطمطراق صرف غذا به شیوه باستانی، با دقت زیاد در آن اجرا می گردد. چشمگیرترین پذیرایی سنتی در ریوتی، کای سکی (kaiseki) است که در طی آن غذایی بسیار باکیفیت تهیه شده از مرغوب ترین مواد اولیه فصل شامل سبزیجات و انواع ماهی در چند مرحله سرو می گردد. اتاق های ریوتی با تاتمی (کف پوش حصیری سنتی ژاپن) و دیوارهای آن ها با تابلوهای خوشنویسی و گل آرایی سنتی تزیین می شوند و پیشخدمت های بسیار مؤدب رستوران با کیمونوهای زیبا به مشتری ها خدمت می نمایند. مشهورترین ریوتی های ژاپن، Kiyamachi Sakuragawa و Kikunoi در کیوتو هستند.

اوناگی یا (Unagi-ya)

واژه اوناگی در زبان ژاپنی به معنای مارماهی است و تخصص اوناگی یا تهیه انواع غذا با آن. معروف ترین غذای اوناگی یا کباب مارماهی بر روی زغال افروخته به همراه سس سویا است که گاهی با برنج همراه می گردد. خوردن گوشت مارماهی دمای بدن را کاهش می دهد به همین دلیل این رستوران ها در تابستان شلوغ تر هستند. برای امتحان کردن گوشت مارماهی به رستوران های Kyōgoku Kane-yo در کیوتو و Izu-ei Honten در توکیو بروید.

شوکودو (Shokudō)

اگر به دنبال محلی با گزینه های متنوع و قیمت کم هستید و اصراری به برخورداری از پذیرایی رسمی ژاپنی ندارید، شوکودو محل موردنظر شماست. این رستوران های غیررسمی معمولا در اطراف ایستگاه قطار، مراکز خرید و مناطق پربازدید قرار دارند و نمونه های پلاستیکی از غذاهای آن ها در پشت پنجره رستوران دیده می گردد تا به گردشگران در انتخاب غذا یاری کند. در منوی این رستوران ها انواع غذای ژاپنی و بین المللی دیده می گردد؛ ازجمله دانباری (برنج به همراه گوشت و سس)، نودل، اوما رایسو (املت پرشده با برنج)، خوراک کاری و انواع اسپاگتی و پیتزا. غذاهای شوکودو معمولا به همراه سوپ میسو، ترشی و سالاد سرو می شوند. منبع : lonely planetمنبع: کجارو
انتشار: 7 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 781

به "راهنمای صرف غذا در رستوران های ژاپن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای صرف غذا در رستوران های ژاپن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید