دوومیدانی در سال 98؛ آغاز با ناکامی در آسیا و دوپینگ، انتها با حواشی فراوان

به گزارش مینی ست، دوومیدانی ایران در سال 98 تنها دو مدال آور در آسیا داشت و با دوپینگ قهرمان بازی های آسیایی و حاشیه های فراوان انتخابات، در مجموع سال خوبی را سپری نکرد.

دوومیدانی در سال 98؛ آغاز با ناکامی در آسیا و دوپینگ، انتها با حواشی فراوان

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرنگاران، دوومیدانی یکی از چهار ضلع مدال آوری ایران در تاریخ بازی های المپیک است. این رشته البته در سال 98 شرایط خوبی را پشت سر نگذاشت و همه امیدوارند سال 99 سال پیروزیت آمیزی برای این ورزش پایه و مادر باشد، هرچند که با حواشی به وجودآمده پیرامون انتخابات و انتصاب یک سرپرست جدید شاید رنگ پیروزیت باز هم دیده نگردد.

تنها 2 مدال آور در سال 98

در سالی که گذشت، فقط احسان حدادی و بهنام شیری بودند که در رویدادهای اصلی و عظیم مدال گرفتند و به ترتیب صاحب طلا و نقره در مسابقات قهرمانی آسیا شدند. این دو مدال نیز در حالی به دست آمد که ایران در دوره قبلی پیکارهای آسیایی پیروز به کسب چهار مدال طلا و یک برنز شده بود.

آغاز سال با ناکامی در آسیا

همان طور که عنوان شد، سهم ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در قطر فقط یک طلا و یک نقره در پرتاب دیسک بود. از 16 ورزشکار اعزامی به دوحه فقط دو نفر روی سکو رفتند که نتیجه خوبی نیست. در این میان حسن تفتیان و حسین کیهانی که در دوره قبلی در سال 2017 قهرمان شده بودند، در کسب مدال ناکام ماندند.

شوک عظیم با دوپینگ حسین کیهانی

چند روز پس از بازگشت کاروان اعزامی از قطر، خبر دوپینگ حسین کیهانی شوک عظیمی را به دوومیدانی ایران وارد کرد. فدراسیون دنیای به دلیل استفاده این دونده از ماده ممنوعه EPO، او را چهار سال محروم کرد. کیهانی در حالی محروم شد که نه تنها قهرمان آسیا بود، بلکه در بازی های آسیایی 2018 اندونزی نیز مدال طلا را بر گردن آویخته بود.

هفتمی حدادی در قهرمانی دنیا

پاییز 98 با اعزام احسان حدادی، حسن تفتیان و مهدی پیردنیا به مسابقات قهرمانی دنیا همراه بود. حدادی پس از چند دوره ناکامی توانست به فینال راه یابد، اما در نهایت به مقامی بهتر از هفتمی دست نیافت. پیردنیا و تفتیان نیز رتبه های بیست وپنجم و بیست وهفتم را به خود اختصاص دادند تا دلخوشی دوومیدانی ایران همچنان احسان حدادی باشد.

دلخوش به رکودشکنی های فرزانه فصیحی

فرزانه فصیحی، بانوی دونده سرعت ایران یکی از معدود ورزشکارانی بود که با نتایجش لبخند را بر لب اعضای خانواده این رشته آورد. وی در زمستان 98 در یک اردوی آمادگی در صربستان شرکت کرد و رکورد دوی 60 متر بانوان ایران را شکست و سهمیه مسابقات داخل سالن قهرمانی دنیا را نیز به دست آورد. او پس از آن در ترکیه به بهترین رکوردش یعنی 7.25 ثانیه رسید تا نشان بدهد که رکوردهای قبلی بر اثر شانس و حادثه نبوده است.

حواشی پاداش در دوومیدانی

نحوه پرداخت پاداش ها در دوومیدانی و اختصاص آن به بعضی افراد نقدها زیادی را از مجید کیهانی، رئیس وقت فدراسیون به دنبال داشت.

انتشار یک لیست از افرادی که پاداش گرفته اند، میزان این پاداش ها و البته در رأس همه آنها انتقادهای تیمور غیاثی، سخنگوی سازمان تیم های ملی بابت کم شدن پاداش ها باعث به حاشیه کشیده شدن همه امور در این رشته شد. نام غیاثی در بازی های آسیایی به عنوان سرمربی رد شده بود و وی بر همین اساس نیز پاداش متناسب با سمتش را طلب می کرد، اما کیهانی با این استدلال که این پاداش باید بین دیگر مربیان زحمتکش نیز تقسیم گردد، از تخصیص همه آن خودداری کرد تا غیاثی اعتراض خود را نه تنها در رسانه ها، بلکه نزد وزیر ورزش و رئیس کمیته المپیک نیز مطرح کند.

در نهایت نیز این پیشکسوت باسابقه پیروز شد و به همه پاداش مورد نظر رسید، هرچند که سایر مدعیان درباره پاداش نتوانستند به هدف شان برسند.

تمدید یک ماهه ریاست کیهانی

دوره چهارساله ریاست مجید کیهانی روز 15 شهریور 98 به خاتمه رسید، اما او با توجه به اجلاس فدراسیون دنیای و همچنین مسابقات قهرمانی دنیا یک ماه دیگر به کارش ادامه داد که همین مدت یک ماهه حاشیه ای نیز به دنبال داشت. خاتمه در روز 24 مهر بود که ایرج عرب، مدیرعامل پیشین پرسپولیس به عنوان سرپرست منصوب شد.

یکی از اقداماتی که در نخستین ماه انتصاب عرب انجام شد، انتخاب علی دانشمندفرد به عنوان دبیر مجمع انتخاباتی بود. این اقدام در حالی صورت گرفت که هاشم صیامی به عنوان دبیر در فدراسیون حضور داشت و طبق قانونی مسئله ای برای دبیری مجمع انتخاباتی نداشت، اما تصمیم اتخاذشده برای جلوگیری از شائبه انجام شد که این مسئله هم حاشیه دار بود. در نهایت پس از جدایی صیامی از فدراسیون، پژمان معتمدی به عنوان سرپرست دبیری منصوب شد.

برگزاری و لغو نتیجه انتخابات

انتخابات فدراسیون دوومیدانی روز 19 اسفند برگزار و افشین داوری با 20 رأی بالاتر از کیهانی که هشت رأی کسب نموده بود، به عنوان رئیس جدید منصوب شد. این مجمع انتخاباتی حاشیه های فراوانی داشت. 14 رئیس هیئت استانی به بهانه شیوع کرونا در مجمع شرکت نکردند تا تعداد اعضا به حدنصاب نرسد، اما چند رأی فکس شد و تعداد اعضا به حدنصاب رسید تا انتخابات برگزار گردد که همین مسئله انتقاد، اعتراض و شکایت مجید کیهانی را به دنبال داشت. 27 اسفند علی نژاد، معاون وزیر ورزش رسماً بیان کرد که نتیجه انتخابات روز 19 اسفند باطل است و این فرایند باید دوباره انجام گردد.

انتصاب سرپرست جدید

در حالی که فدراسیون با سرپرستی ایرج عرب اداره می شد، با توجه به عدم تمایل او برای ادامه حضور در دوومیدانی، مهدی مبینی از کارمندان دفتر معاونت قهرمان وزارت ورزش به عنوان سرپرست فدراسیون منصوب شد تا امور این رشته تا زمان برگزاری مجدد انتخابات را به عهده بگیرد.

نمره مردودی برای دوومیدانی

با وجود همه کوشش ها و ثبت چند نتیجه خوب، نمی توان به عملکرد دوومیدانی در سال 98 نتیجه قبولی داد. حواشی فراوان آن قدر روی عملکرد این رشته تأثیرگذار بود که آن چند اقدام و نتیجه نیز تحت تأثیر نهاده شد.

+

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 30 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 880

به "دوومیدانی در سال 98؛ آغاز با ناکامی در آسیا و دوپینگ، انتها با حواشی فراوان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دوومیدانی در سال 98؛ آغاز با ناکامی در آسیا و دوپینگ، انتها با حواشی فراوان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید