غلبه بر خستگی با راه حل های طب سنتی

به گزارش مینی ست، یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: عوامل مختلفی در بروز خستگی نقش دارند که با بعضی راه چاره های طب سنتی می توان در طول روز سرحال و با نشاط ماند.

غلبه بر خستگی با راه حل های طب سنتی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار ، درباره عوامل موثر در بروز خستگی اظهار کرد: خستگی می تواند عامل جسمانی یا روانی داشته باشد که خستگی جسمانی بر اثر انجام فعالیت های زیاد و بی خوابی بروز پیدا می نماید. مسائل زندگی هم با ایجاد درگیری های ذهنی برای فرد، او را بی حوصله و به خستگی روانی دچار می نماید.

او اعلام کرد: خستگی و بی حالی در همه طبع ها می تواند بروز پیدا کند، بنابراین با توجه به نوع طبع فرد، درمان متفاوت است. به طور کلی از عوامل موثر در بروز خستگی می توان به مصرف غذا های ساندویچی، مواد غذایی سنگین، چرب، سرخ شده و کنسرو شده، شیرینی های قنادی و تنقلات مصنوعی اشاره نمود. هر نوع رژیم غذایی که موجب گردد تا اندام های بدن زیاد فعالیت نمایند در ایجاد کسالت، خستگی و پُرخوابی موثر است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: خستگی ممکن است ناشی از نرسیدن اکسیژن کافی به مغز و قلب باشد، بنابراین هنگام آلودگی هوا و در فضا هایی که دود ناشی از بخاری های گازی وجود دارد، افراد احساس خستگی و بی حالی می نمایند. غلبه اخلاط بدن هم در بروز خستگی نقش دارد. مصرف ماست و دوغ زیاد، عدس، لوبیا و ماهی هم می تواند شخص را خسته کند، بنابراین این غذا ها باید به همراه مصلحات آنها (پونه، نعناع، شوید و کاکوتی) مصرف شوند.

وقتی چربی کبد افراد را به خستگی دچار می نماید

عظمایی تاکید نمود: یکی از مهم ترین عوامل خستگی و بی حوصلگی، ابتلا به کبد چرب است. کبد چرب بر اثر نوشیدن مایعات مانند آب بین غذا، تند غذا خوردن، صحبت کردن بین غذا، اضطراب و استرس به وجود می آید که با اصلاح و پاکسازی کبد می توان خستگی ناشی از کبد چرب را از بین برد. نوشیدن کم آب هم یکی دیگر از عوامل موثر در بروز خستگی است. افراد صفراوی باید روزانه حدود 6 لیوان آب با شربت سکنجبین یا عرق شاه تره و کاسنی با سکنجبین، اشخاص بلغمی مزاج آب جوشیده ولرم شده با کمی عسل و لیمو ترش، افراد دَموی شربت آب لیمو و آب زرشک و اشخاص سوداوی روزانه چهار لیوان شربت سرکه انگبین میل نمایند.

او توضیح داد: کم خوابی و پُرخوابی هم از دیگر عوامل موثر در بروز خستگی و بی حالی است. افرادی که ورزش و فعالیت فیزیکی کافی نمی نمایند هم اغلب به خستگی دچار می شوند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: یبوست هم در ایجاد خستگی و بی حالی موثر است، بنابراین مبتلایان به یبوست برای برطرف مشکل خود باید 35 گرم برگ سنا، 10 گرم گل سرخ، 10 گرم تخم گشنیز، 10 گرم گل ختمی و 10 گرم انیسون را با هم ترکیب و این مخلوط را پودر نمایند سپس یک قاشق مرباخوری از ترکیب پودر شده را به همراه سه لیوان آب دَم و قبل از هر وعده غذایی یک لیوان از این دمنوش را میل نمایند.

عظمایی اظهار کرد: مصرف گیاهانی مانند جنسینگ، بابونه، شیرین بیان، هوفاریقون، سنبل الطیب و بادرنجبویه و ویتامین هایی مانند B 1 ، B2 ، C و E نقش موثری در برطرف خستگی دارد. خوردن میوه ها و سبزی های تازه هم خستگی افراد را برطرف می نماید که از میوه های مفید در از بین بردن خستگی می توان به سیب، پرتقال، لیمو شیرین، لیمو ترش، انار، انگور و گریپ فروت اشاره نمود.

او اعلام کرد: خستگی و بی حالی می تواند ناشی از کم خونی باشد که این مشکل بیشتر در زنان دیده می گردد. برای برطرف خستگی ناشی از کم خونی مصرف چهار مغز (پسته، بادام، گردو و فندق)، انواع جوانه ها، عدس به همراه گلپر و ترکیب تره، اسفناج و جعفری خرد شده به همراه غذا مفید است. رفتن به دامان کوه و طبیعت و استشمام عطر هایی مانند نرگس و گل محمدی هم تاثیر چشمگیری در برطرف خستگی افراد دارد.

عظمایی یادآوری کرد: نوشیدن دمنوش های مانند رزماری، بِه لیمو با بادرنجبویه و زنجبیل هم به برطرف خستگی افراد بسیار یاری می نماید. اشخاص دچار خستگی برای برطرف مشکل خود می توانند هر یک از گیاهان بابونه، چای سبز، سنبل الطیب، بادرنجبویه و هوفاریقون را به نسبت مساوی با هم ترکیب و یک قاشق غذا خوری از مخلوط نیم کوب شده را به همراه چهار تا پنج لیوان آب دَم و در طول روز این دمنوش را میل نمایند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 4 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 551

به "غلبه بر خستگی با راه حل های طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غلبه بر خستگی با راه حل های طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید