فاکتور هایی که شما را به کرونا نزدیک می کند
به گزارش مینی ست، اگرچه رعایت الگوی غذایی سالم همیشه لازمه برخورداری از سلامت است، ولی در بحران هایی مانند کرونا، تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهمترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از ابتلای به این بیماری محسوب شده و در واقع ضرورت بیشتری پیدا می کند.
به گزارش ایسنا، کارشناس مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه، میوه و سبزی های رنگارنگ را اکسیر طبیعی تقویت سیستم ایمنی دانست و گفت: مصرف روزانه میوه و سبزی به خاطر دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامین های A، C، B، املاح معدنی آهن، مهمم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونوئید و کارتنوئید می تواند ما را در برابر بیماری های زیادی بخصوص کرونا بیمه کند.
مینا اسدی افزود: اندازه سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمای غذایی روزانه سه تا پنج واحد است (هر واحد سبزی حدود یک لیوان سبزی خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است) از این رو بهتر است به جای مصرف مکمل های مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزی ها و میوه های فصل استفاده شود.
وی مصرف روزانه شلغم و کدوحلوایی که سرشار از ویتامین C و A هستند را توصیه کرد و گفت: در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پرنمک (مانند آجیل و تخمه های نمکی) و شیرین (مانند انواع شیرینی و بیسکویت و نوشیدنی های شیرین شده با قند)، از انواع میوه ها استفاده و از سیر، زنجبیل و پیاز هر روز در غذا ها استفاده شود. این مواد غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی هستند.
تغذیه در دوران ابتلا به کووید-19
این کارشناس تغذیه در ادامه گفت: اگر چه تنظیم رژیم غذایی بیمار بهتر است از طریق کارشناس تغذیه و رژیم درمانی صورت گیرد، ولی توصیه های کلی به بیماران می تواند به کسانی که به خدمات مشاوره تغذیه و رژیم درمانی دسترسی ندارند کمک کننده باشد.
وی در ادامه توصیه های کلی در ارتباط با تغذیه بیماران مبتلا به کووید 19 را مطرح نمود و با اشاره به اینکه به طور کلی نوشیدن مایعات کافی، گامی مؤثر در کنترل بیماری است، اظهار کرد: استفاده از آب، آبمیوه ها، چای و انواع سوپ ها همزمان با شروع علائم توصیه می شود. هضم ترکیبات مایع نیاز به انرژی کمتری دارد، در نتیجه بدن انرژی کافی برای مقابله با بیماری را خواهد داشت. مایعات به رقیق شدن ترشحات و دفع سموم کمک می کنند و باعث تسکین گلو درد می شوند.
اسدی افزود: از دیگر ترکیبات مهم در مقابله با این بیماری می توان به دریافت کافی ریزمغذی های موثر در سیستم ایمنی از قبیل ویتامین های C، B 6، E، D و مواد معدنی روی، مهمیم، سلنیوم و امگا 3 بویژه از منابع غذایی غنی از این ترکیبات اشاره کرد.
وی ادامه داد: به نام نمونه سلول های سیستم ایمنی غنی از ویتامین C هستند و در شرایط استرس دستیابی ویتامین C به سلول های درگیر افزایش می یابد که خود توجیه کننده افزایش نیاز به ویتامین C درشرایط بیماری و التهاب است. متخصصان معتقدند ویتامین C نقش مهمی را در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری و کنترل بیماری عهده دار است.
وی با اشاره به اینکه باید دریافت مکمل های توصیه شده از قبیل ویتامین D براساس پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت برای گروه های سنی مختلف صورت گیرد، گفت: استفاده از منابع غذایی ویتامین B 6 همچون تخم مرغ، مرغ، ماهی، قارچ، حبوبات و آجیل ها می تواند در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد. ویتامین B 6 در متابولیسم پروتئین هم نقش دارد.
این کارشناس تغذیه در ادامه مصرف سوپ به منظور دریافت سبزیجات، غلات کامل (مانند بلغور گندم و جو) و مایعات را توصیه کرد و گفت: در تهیه سوپ می توان از منابع پیش ساز ویتامین A (هویج، گوجه فرنگی و کدو حلوایی) و همچنین از انواع سبزیجات برگ سبز نظیر تره، جعفری، اسفناج و گشهم، برگ چغندر و هم از سبزیجاتی مثل کلم بروکلی و پیاز به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی و جوانه ها به دلیل داشتن انواع ویتامین های B و همچنین از منابع پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ و یا گوشت سفید، ماست یا کشک استفاده کرد.
وی افزود: گنجاندن انواع آجیل و مغز های بی نمک یا کم نمک در برنامه غذایی به نام میان وعده برای تقویت سیستم ایمنی مناسب است. آجیل ها منبع خوبی از ویتامین E و روی و سلنیوم هستند. البته لازم به ذکر است که نباید در مصرف آن ها زیاده روی کرد، چون حاوی مقادیر زیادی چربی هستند و موجب اضافه وزن و چاقی می شوند.
سه فاکتوری که شما را به کرونا نزدیک می کند
وی با بیان اینکه مصرف زیاد قند و نمک و چربی روز به روز شما را به ابتلا به کرونا نزدیک می کند، افزود: سیستم ایمنی مهمترین عامل و ابزار برای در امان ماندن از ابتلا به کروناست، اما مصرف زیاد قند و نمک و چربی سیستم ایمنی شما را روز به روز ضعیف تر می کند و احتمال ابتلای شما به کرونا را افزایش می دهد.
او با تاکید بر اینکه در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید، اظهار کرد: به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیر های بدون قند در وعده های غذایی استفاده کنید. مصرف سس مایونز را محدود کنید و سالاد خود را با چاشنی هایی همچون انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید.
به گفته این کارشناس تغذیه برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذا ها به جای نمک از سبزی های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و ... استفاده شود.
منبع: فرارو