ولی تیموری: سفر به معنای واقعی در نوروز 99 رقم نخورد ، فرصت کسب درآمد گردشگری در نوروز از دست رفت

به گزارش مینی ست، ولی تیموری معاون گردشگری کشور با اشاره به آنکه فرصت کسب درآمد توسط تاسیسات گردشگری در نوروز 99 از دست رفته است، گفت: توصیه می کنیم گردشگران سفرهای خود را لغو نکنند و به حالت شناور در بیاورند.

ولی تیموری: سفر به معنای واقعی در نوروز 99 رقم نخورد ، فرصت کسب درآمد گردشگری در نوروز از دست رفت

ولی تیموری (معاون گردشگری کشور) با اشاره به آنکه عملاً سال جاری (1399) ستاد خدمات سفر به آن شکلی که در سال های گذشته فعالیت می کرد، نتوانست فعال گردد، گفت: در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از سفرها و تورها لغو شده است و اگر شاهد انجام سفر و تردد مسافران هستیم، بیشتر به منظور دید و بازدید از بستگان و خانواده یا حضور در خانه های دوم است. در حال حاضر بیشتر واحدهای اقامتی دارای مجوز تعطیل هستند و مسافر ندارند. البته بنا بر اعلام وزارت راه، شاهد کاهش تردد مسافران در جاده ها هستیم و بنابر اعلام وزارت بهداشت با 73 درصد کاهش در تردد مسافران روبه رو هستیم که عددی عظیم را در کاهش سفر نشان می دهد.

او ادامه داد: در واقع می توان گفت در نوروز 99 سفر به معنای واقعی آن که مسافران بتوانند در اماکن اقامتی و هتل ها اقامت داده شوند و از اماکن گردشگری یا موزه ها و اماکن تاریخی بازدید داشته باشند یا از رستوران ها استفاده نمایند، عملا اجرا نشد.

به گفته تیموری، وزارتخانه میراث و گردشگری تا به امروز ابلاغیه رسمی مبنی بر تعطیلی تمامی هتل ها و اماکن اقامتی صادر ننموده است چراکه در ستاد ملی کرونا بر اساس تجربیات به این مهم واقف بودیم که ممکن است بعضی افراد برای انجام ماموریت های کاری یا بنابر ضرورت هایی که ایجاد می گردد و نه برای تفریح، ناچار به سفر و اقامت در مراکز اقامتی شوند؛ از این رو اگر هتل هایی که می توانند خدمات استاندارد در حوزه رعایت پروتکل های بهداشتی را ارائه دهند و تحت نظارت مسئولان و مراکز بهداشت هستند را تعطیل کنیم عملاً افرادی را که برای انجام کارهای ضروری ناچار به سفر شده اند را به اقامت در مراکز غیرمجاز و خانه های استیجاری هدایت می کنیم. این کار اشتباه است و آسیب چنین تصمیمی بیشتر خواهد بود.

معاون گردشگری ادامه داد: در ستاد ملی کرونا این پیشنهاد را اعلام کردیم تا هتل ها در صورت رعایت پروتکل بهداشت اجازه فعالیت داشته باشند. در این میان بسیاری از هتل ها به دلیل آن که مسافر نداشتند و نمی توانستند پروتکل بهداشتی را رعایت نمایند درخواست تعطیلی ارائه دادند که با بخشنامه ای که از سوی وزیر میراث و گردشگری ارائه شد به آنها این اختیار داده شد تا در صورت عدم رعایت پروتکل بهداشت و علاقمندی برای تعطیلی، تعطیل نمایند. از این رو شاهد تعطیلی خودجوش توسط بعضی از هتل ها بودیم. در بعضی از استان ها که با مشکل شیوع ویروس کرونا به صورت جدی تری روبرو بودند نیز استانداران برای تعطیلی هتل ها ورود کردند. ما نیز به دلیل آنکه هدفمان همکاری کامل با تصمیمات استانداران است همراهی لازم را داشتیم. اکنون نیز تعداد خاص و محدودی از هتل ها که بنا بر تجربه احساس احتیاج کردیم که ضرورت دارد فعالیت آنها ادامه یابد و آنها را به رعایت پروتکل های بهداشتی رهنمود کردیم.

او ادامه داد: بسیاری از هتل ها قول مساعد داده اند تا در صورت احتیاج برای ایجاد امکان اقامت دوره نقاهت بیماران کرونایی ورود نمایند. به نوعی می توان گفت بعضی از هتل ها نیز به حالت استندبای برای استفاده در شرایط اضطراری قرار گرفته اند.

به گفته معاون گردشگری، ابلاغیه و دستورالعمل خاصی برای چگونگی و چرایی پذیرش مسافران مانند ارائه نامه برای اقامت اضطراری و... وجود ندارد و فقط انجام پروتکل های بهداشتی مانند سنجش تب و عدم برگزاری اجتماعات چند نفره و اجرای مسائلی که در پروتکل به آن اشاره شده، کفایت می نماید. البته تعداد مسافران هتل ها در سطح کشور بسیار اندک است. عملاً هتلی وجود ندارد که بتواند ادعا کند با ظرفیت 20 یا 30 درصد در حال حاضر فعال است. اقامت مسافران در هتل ها موردی است.

تیموری توضیح داد: در حالی که بسیاری از تاسیسات اقامتی کشور تقریبا تمام سال را به امید رونق گردشگری در نوروز سپری نموده اند اما اکنون نتوانستند از این فرصت برای کسب درآمد استفاده نمایند و به نوعی یکی از عظیمترین فرصت ها برای کسب درآمد آنها از دست رفت. در این میان استان ها و شهرهای مختلف کشور بنا بر فعالیت سالانه در حوزه گردشگری مختلفی برای کسب درآمد از حوزه گردشگری در نوروز داشتند که اکنون تمام این فرصت ها از دست رفته است. اکنون می توان گفت خسارت وارده به حوزه گردشگری هنگفت است و تمام بخش های فعال در حوزه گردشگری خسارت دیده اند. البته این خسارت فقط مختص به ایران نیست بلکه گردشگری در جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا خسارت های هنگفتی را متحمل شده است. دبیرکل سازمان جهانی گردشگری در ابتدای سال 2020 این پیش بینی را اعلام داده بود که گردشگری در این سال با رشد 3 تا 4 درصدی روبرو گردد اما اکنون با تعطیل شدن این حوزه و لغو تمام تورها و سفرها عملاً می توان گفت نه تنها این رشد اتفاق نیفتاد، بلکه با منفی شدن توسعه گردشگری در جهان رو به رو هستیم. البته ایران به دلیل آنکه قبل از شیوع ویروس کرونا با مجموعه ای از اتفاقات دیگر نیز روبه رو بود، عمق خسارت و ضرر حوزه گردشگری وارد شده بیشتر است.

معاون گردشگری در مورد ادامه فرایند بازگشت پول مسافرانی که سفرها و اقامت های خود را لغو و کنسل نموده اند نیز گفت: این فرایند همچنان ادامه دارد. البته درخواستی که از مسافران داریم آن است که به جای لغو و کنسل کردن سفرهای خود، آن را به حالت شناور دربیاورند و در طول سال استفاده کند. ضمن آنکه مجموعه ها و تاسیسات گردشگری خدمات خاصی برای دوران پس از کرونا در نظر گرفته اند که گردشگران می توانند از آنها استفاده نمایند.

منبع: ایلنا

منبع: چمدان
انتشار: 27 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 873

به "ولی تیموری: سفر به معنای واقعی در نوروز 99 رقم نخورد ، فرصت کسب درآمد گردشگری در نوروز از دست رفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ولی تیموری: سفر به معنای واقعی در نوروز 99 رقم نخورد ، فرصت کسب درآمد گردشگری در نوروز از دست رفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید