پنیر چدار چیست و چه کاربردی دارد
به گزارش مینی ست، اگر شما هم در پی پاسخ این سؤال هستید که پنیر چدار چیست؟ باید بگوییم، شما از دومین پنیر محبوب در سراسر دنیا حرف می زنید. پنیری که اولین بار در دهکده ای در جنوب غربی انگلستان تهیه شد و طعم خوشمزه اش باعث شد که مردم کشورهای مختلف به فراوری آن دست بزنند. در این مقاله خبرنگاران سعی داریم به شما شرح دهیم که پنیر چدار چیست و چه کاربردهایی در تهیه غذا دارد

پنیر چدار چیست؟
پنیر چدار یک پنیر با طعم و عطری تقریباً تند است که اولین بار از شیر تازه گاو در روستای چدار در انگلستان تهیه شد. در حال حاضر، این پنیر در کشورهای مختلف و البته از شیر گوسفند و بز و گاهی بدون لبنیات نیز تهیه می گردد. آنچه باعث محبوبیت پنیر چدار شده، تنها طعم و بوی آن نیست. بلکه خواص آن برای سلامتی موجب شده که توجه بسیاری به آن جلب گردد. این پنیر سرشار از ویتامین K است و برای سلامتی اندام های مختلف از جمله کلیه ها و استخوان ها اهمیت بسیاری دارد.
چگونه از پنیر چدار نگهداری کنیم؟
نحوه نگهداری کردن از پنیر چدار با توجه به این که شما آن را قالبی، رنده شده یا ورقه ای تهیه نموده اید، فرق دارد.
- اگر پنیر را به صورت قالبی تهیه نموده اید، باید آن را با یک ورق روغنی یا پارچه بپیچانید، سپس آن را با یک لایه سلفون بپوشانید. با این شرایط به مدت 1 ماه یا بیشتر در یخچال باقی می ماند.
- اگر پنیر چدار ورقه ای یا رنده شده خریده اید، بهتر است که حداکثر تا 1 هفته پنیر را مصرف کنید.
- اگر قصد نگهداری طولانی مدت آن را داشته باشید، تکلیف پنیر چدار چیست؟ در این حالت باید بدون این که بسته بندی را باز کنید، یک لایه سلفون دور آن بکشید و در فریزر قرار دهید. در این حالت 6 تا 8 ماه سالم باقی می ماند.
ارزش غذایی پنیر چدار چیست؟
برای اینکه بدانیم پنیر چدار چرا برای سلامتی اهمیت دارد، بهتر است با ارزش غذایی آن آشنا شوید:
نوع ماده غذایی | ارزش غذایی در هر 100 گرم |
انرژی | 402 کیلوکالری |
سدیم | 25% |
پروتئین | 50% |
چربی کل | 50% |
کلسترول | 35% |
کلسیم | 72% |
ویتامین D | 6% |
ویتامین B6 | 5% |
ویتامین B12 | 13% |
منیزیوم | 7% |
طرز تهیه پنیر چدار چیست؟
مراحل تهیه پنیر چدار آنقدر معروفیت دارد که تولیدنمایندگان آن را چدارینگ نام نهاده اند. فرآیند Cheddaring:
- با افزودن میکروب کشته شده و مایه پنیر به شیر تازه گاو، بز یا گوسفند شروع می گردد. در واقع، سعی می نمایند که شیر در مدت 24 ساعت دلمه دلمه گردد. به همین علت باکتری های مخمر را به شیری که 31 تا 32 درجه سانتی گراد حرارت دیده است، اضافه می نمایند. برای اینکه شیر بیشتر دلمه ببندد، به آن سرکه یا آبلیمو هم اضافه می نمایند.
- در مرحله بعدی نوبت به برش زدن دلمه ها می رسد. بنابراین، ابتدا دلمه ها را به صورت افقی و در امتداد طول، سپس عمودی برش می زنند. ابزاری که در این مرحله استفاده می گردد، سیم های موازی دارد که پنیر را به شکل ورقه ای برش می زند. پس از برش زدن پنیرها را کناری می گذارند. بعد از 30 دقیقه آب پنیر را خارج نموده تا ورقه ها به هم بچسبند تا به صورت قالبی درآید.
- در این مرحله نوبت به برش زدن قالب های پنیر چدار می رسد. البته مهم است که مقدار اسیدیته بودن آن به 6.4 برسد. پس از آن پنیر چدار را در ابعاد 1.5 سانتی متری برش می زنند. در نهایت، نوبت به افزودن نمک می رسد.
- در آخرین مرحله دلمه های نمکی و برش خورده را در قالب های پنیر قرار داده تا در طی زمان به طور کامل فشرده شوند. پس از آن موقع ضروری است تا پنیر به طور کامل آماده گردد. این مرحله ایجینگ (aging) نامیده می گردد.
خواص پنیر چدار چیست؟
همانطور که گفتیم پنیر چدار علاوه بر طعم و بوی خوبی که دارد، در بهبود سلامتی بدن هم نقش مهمی بازی می نماید. به همین علت در ادامه شما را با خواص پنیر چدار آشنا خواهیم کرد.
- پنیر چدار فاقد گلوتن است و افرادی که به این ماده حساسیت دارند، با خیال راحت می توانند از این پنیر مصرف نمایند.
- پروتئین پنیر چدار در هر 100 گرم به مقدار ای است که احتیاج شما به پروتئین را تا حدی برطرف می نماید.
- کلسیم، پتاسیم، ویتامین K و منیزیوم آن برای محکم سازی استخوان ها بسیار مفید است.
- فسفر این پنیر برای تقویت عملکرد مغز و حافظه و فعالیت کلیه ها بسیار اهمیت دارد. این ماده معدنی همراه با ویتامین E در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی بازی می نمایند.
با وجود خواصی که اشاره کردیم، این پنیر در حدود 35% کلسترول دارد. در نتیجه افرادی که از مسائل قلبی و عروقی رنج می برند یا مسائلی مانند کبد چرب دارند، باید در مصرف پنیر چدار دقت داشته باشند.
پنیر چدار چیست و انواع کاربرد پنیر چدار
اکنون می دانید که پنیر چدار چیست و با نحوه درست کردن آن آشنایی دارید. اما انواع کاربرد پنیر چدار را در ادامه توضیح خواهیم داد.
پنیر چدار یکی از پرکاربردترین پنیرها در تهیه فست فودهاست. شما می توانید در تهیه انواع ساندویچ گرم و سرد از آن بهره ببرید. علاقه به پنیر چدار باعث شده است که هواداران این پنیر، هنگام صبحانه نیز پنیر چدار مصرف نمایند. علاوه بر این، استفاده از پنیر چدار در سوپ و سالاد هم می تواند پیش غذای خوشمزه ای برای مهمانی ها رقم بزند.
پاستا را نباید نادیده گرفت. بسیاری از رستوران ها برای مشتریان خود پاستاهایی سرو می نمایند که پنیر چدار در دستور تهیه آنها قرار گرفته است. کاربرد پنیر چدار در پیتزا نیز باعث تهیه یک وعده ناهار یا شام خوشمزه شده است. ضمناً، بسیاری در مهمانی های خود پنیر چدار را همراه با سیب، گلابی و انگور، کراکرهای سبوس دار، پیتا، سالامی و بیف سرو می نمایند.
جمع بندی
در این مقاله از خبرنگاران به این سؤال پاسخ دادیم که پنیر چدار چیست؟ سپس با ذکر ارزش غذایی آن به خواصی که برای سلامتی دارد، پرداختیم. این پنیر اکنون در کشورهای مختلف با شیر گاو، بز و گوسفند یا حتی بدون لبنیات تهیه می گردد. اگرچه این پنیر برای بهبود عملکرد کلیه ها و محکم سازی استخوان ها بسیار مفید است، اما افرادی که از بیماری فشار خون، قلب و کبد چرب رنج می برند، باید با احتیاط آن را مصرف نمایند. حال که می دانید کاربرد پنیر چدار چیست، می توانید آن را از خبرنگاران سفارش داده و در تهیه انواع ساندویچ، پاستا و پیتزا بهره ببرید.
منبع: اسنپ مارکت