چگونه علائم هشداردهنده سکته مغزی را تشخیص دهیم؟

به گزارش مینی ست، خبرگزاری خبرنگاران- سکته مغزی معمولا زمانی اتفاق می افتد که خون رسانی به مغز قطع شده یا کاهش پیدا می نماید و مانع از تامین اکسیژن و مواد مغذی مورد احتیاج برای مغز می گردد.

چگونه علائم هشداردهنده سکته مغزی را تشخیص دهیم؟

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران، افرادی که دچار سکته مغزی می شوند در هفته های اول وقوع سکته بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند و بین 20 تا 50 درصد این بیماران بسته به نوع، شدت، سن، همبودی (وجود همزمان دو بیماری) و اثربخشی روشهای درمانِ عوارض بیماری در ماه نخست جان خود را از دست می دهند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیمارانی که از سکته مغزی جان سالم به در می برند ممکن است دچار معلولیت نشده یا گرفتار معلولیت خفیف، میانه یا شدید شوند.

سبک زندگی و عوامل بیولوژیکی بسیاری وجود دارد که می تواند احتمال ابتلا به سکته مغزی را افزایش دهد اما می توان با مدیریت بعضی شرایط سلامتی مانند فشار خون، بیماری های قلبی، دیابت، کلسترول، چاقی، خودداری از مصرف دخانیات و کاهش استرس، خطر این عارضه را کاهش داد. ورزش منظم و رژیم غذایی متعادل هم می تواند یاری کننده باشد.

به گزارش روزنامه هندوستان تایمز، پزشکان تاکید دارند: سکته مغزی عارضه ای نیست که در خانه درمان گردد و هیچ یاری اولیه ای وجود ندارد که به بهبود بیمار سکته مغزی یاری کند. بنابراین پس از تشخیص علائم عارضه سکته مغزی باید فرد بلافاصله برای درمان به بیمارستان مراجعه کند.

علائم هشداردهنده سکته مغزی

نشانه های سکته مغزی با علائم هشداردهنده ای همراه است که آگاهی از آنها می تواند به تشخیص به موقع بیماری یاری کند.

- عدم تعادل هنگام راه رفتن: سکته مغزی ممکن است بر نواحی از مغز که تعادل را کنترل می نماید، تاثیر بگذارد. فردی که دچار سکته شده ممکن است احساس سرگیجه کند یا تعادل خود را از دست بدهد.

- مشکل بینایی: دو سوم قربانیان سکته مغزی ممکن است در اثر سکته دچار اختلال بینایی شوند.

- عدم تقارن صورت: از فردی که مشکوک به سکته مغزی است باید خواسته گردد که لبخند بزند. اگر یک طرف صورت دچار افتادگی گردد باید او را سریعا به بیمارستان انتقال داد.

- احساس ضعف در بازو/پا: درصورتیکه از فرد درخواست گردد دستش را بالا بیاورد اما به سمت پایین حرکت دهد، نشانه سکته مغزی است.

- اختلالات گفتاری: اگر فردی قادر نباشد به درستی تکلم کند، نشانه دیگری از سکته مغزی است.

- زمان طلایی انتقال سریع بیمار به نزدیکترین بیمارستان: در افرادی که دچار سکته مغزی شده اند زمان، بسیار حائز اهمیت است. مدیریت زمان و اننقال به موقع بیمار به بیمارستان نه تنها می تواند نجات دهنده زندگی باشد بلکه از بروز نقایص دائمی هم در بیمار جلوگیری می نماید.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 19 شهریور 1400 بروزرسانی: 19 شهریور 1400 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 1749

به "چگونه علائم هشداردهنده سکته مغزی را تشخیص دهیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه علائم هشداردهنده سکته مغزی را تشخیص دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید