ابداع قرص هوشمندی که عامل بیماری های گوارشی را شناسایی می نماید
به گزارش مینی ست، دانشمندان مؤسسه فناری ماساچوست(MIT) پیروز به ابداع یک قرص هوشمند شده اند که می تواند تا یک ماه در معده بماند تا بیماری های گوارشی را ردیابی کند.
به گزارش خبرنگاران و به نقل از تک تایمز، مهندسان مؤسسه فناوری ماساچوست(MIT) یک قرص هوشمند ژله ای ساخته اند که تا 30 روز در معده می ماند.
این قرص به محض رسیدن به معده به سرعت به اندازه یک توپ پینگ پنگ باد می گردد و توانایی نظارت بر درجه حرارت دستگاه گوارش را دارد.
تیم سازنده این قرص می گوید که این دستگاه می تواند زخم معده، سرطان های دستگاه گوارش و سایر بیماری های گوارشی را در طولانی مدت ردیابی کند.
این قرص مجهز به یک حسگر است که می تواند به راحتی از دستگاه گوارش عبور کند و فرد فقط احتیاج به نوشیدن یک محلول کلسیم برای بازگرداندن قرص به اندازه اصلی خود دارد.
این قرص با استفاده از دو نوع هیدروژل ساخته شده است که مشابه ژله خوراکی است. ترکیبی از پلیمرها و آب باعث می گردد که این قرص به اسیدیته طبیعی محیط معده مقاوم گردد و در عین حال توانایی تغییر اندازه خود را حفظ کند.
عمر این قرص هوشمند بیش از انتظار و حداقل دو برابر حسگرهای بلعیدنی فعلی است. از آنجا که این قرص از هیدروژل ساخته شده است، در مقایسه با نمونه های قبلی که از پلاستیک یا فلز ساخته شده اند نرم تر و سازگارتر است.
طراحی این قرص هوشمند با الهام از ماهی بادکنکی صورت گرفته است که هنگامی که احساس خطر می نماید به سرعت در زمان خیلی کوتاهی خود را پر از آب می نماید.
نویسندگان این مطالعه می یند: هیدروژل ها با سازگاری مکانیکی و زیستی خوب خود فرصت های جدیدی را برای تعاملات انسان و ربات فراهم می نمایند. آزمایشات حیوانی بزرگ حاکی از عملکرد استثنایی این هیدروژل قابل جذب برای ماندگاری طولانی در معده و نظارت فیزیولوژیکی است.
محققان متوجه شدند که این حسگر در عبور از دستگاه گوارش و رسیدن به معده در معرض خطر قرار می گیرد، بنابر این برای حفاظت از حسگر یک لایه محافظ دوم ساختند و برای آزمایش آن، قرص را در محلول آب و مایعات شبیه به محیط معده انداختند. آنها دریافتند که این قرص هوشمند در حدود 15 دقیقه تا حدود 100 برابر اندازه اولیه خود افزایش حجم پیدا می نماید.
این مطالعه در مجله Science Communications منتشر شده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا