خبرنگاران تزریق واکسن کرونا در قم بر اساس سند ملی واکسیناسیون انجام می گردد
به گزارش مینی ست، قم- خبرنگاران- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: برنامه واکسیناسیون کرونا که از 21 بهمن ماه 1399 در قم شروع شده بر اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال اجراست.
سیامک محبی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، اضافه نمود: این طرح که با تزریق واکسن به کادر بهداشت و درمان، بیماران خاص، پاکبانان و جانبازان شروع شده با واکسیناسیون پزشکان، دندان پزشکان و دانشجویان پیراپزشکی فعال در این عرصه ادامه دارد.
وی اضافه نمود: واکسیناسیون کرونا با اولویت سالمندان بالای 80 سال به عنوان اولین مرحله واکسیناسیون عمومی مردم نیز از 6 اردیبهشت ماه در این استان شروع شده است و همه روزه از ساعت 15 تا 18 عصر با فراخوان مراقبان بهداشت که طی تماس تلفنی صورت می گیرد، انجام می گردد.
وی اعلام نمود: مرکز واکسیناسیون کرونا صبح ها ویژه تزریق واکسن به کارکنان بخش بهداشت درمان دولتی و خصوصی، اعضای سازمان نظام پزشکی و سایر اقشار اولویت دار از جمله پاکبانان است و در ساعات عصر نیز پذیرای سالمندان می باشد.
محبی ادامه داد: تزریق واکسن طبق لیست ارسالی از سوی معاونت ها و دستگاه های مشمول واکسن، پس از ارائه کارت شناسایی معتبر و احراز هویت صورت می گیرد.
وی اضافه نمود: با توجه به این که واکسیناسیون کرونا بر اساس کد ملی و سامانه سیب صورت می گیرد، همه سالمندان باید قبل از مراجعه برای واکسیناسیون در پایگاه سلامت تشکیل پرونده داده باشند.
وی تاکید نمود: اولویت تزریق واکسن با سالمندانی است که پرونده دارند و مراقبان سلامت برای مراجعه آن ها به پایگاه تماس گرفته باشند.
رئیس مرکز بهداشت قم خاطرنشان کرد: حدود 10 هزار سالمند بالای 80 سال در استان قم زندگی می کنند که برای واکسیناسیون این جمعیت محدودیتی در تامین واکسن کرونا وجود ندارد.
به گفته وی، تزریق واکسن کرونا به سالمندان بالای 80 سال تا 11 اردیبهشت ماه جاری ادامه دارد و در مرحله بعد اولویت با سالمندان بالای 60 سال است که به زودی اعلام خواهد شد.
وی از کلیه مشمولان دریافت واکسن درخواست کرد: هنگام حضور در محل واکسیناسیون، ضمن رعایت اصول فاصله گذاری، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
محبی گفت: در حال آنالیز شرایط، امکانات و نیروهای مورد احتیاج برای راه اندازی مراکز واکسیناسیون در مناطق مختلف استان هستیم.
قم از 25 اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد و مسئولان ذی ربط درباره احتمال وخیم تر شدن شرایط در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی هشدار داده بودند.
از 13 فروردین ماه هم زمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در شرایط نارنجی و از 18 فروردین ماه نیز در شرایط قرمز نهاده شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی کووید 19 می گردد و این ویروس 24 آذر 1398 در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 9 دی 1398 به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین خاطرنشان کرد.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه ضروری است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه نامه های بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در خصوص ویروس کرونا می توانند با شماره تلفن های 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان می توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس کرونا در خود و افراد خانواده، می توانند به مرکزهای جامع سلامت امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار 15 خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات رایگان دریافت کنند.
منبع: ایرنا