خواص چغندر سفید (قند) و برگ آن، از نظر طب سنتی و مدرن

به گزارش مینی ست، چغندر دو نوع است؛ یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره و یا قرمز (لبو) و نوع دیگر آن چغندر قند (سفید) است و به رنگ زرد روشن که این چغندر به مقدار بسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شکر آن، کشت می شود. اگر می پرسید طبع چغندر سفید گرم است یا سرد؟ طبع لبو معتدل است اما برخلاف طبع لبو، طبع چغندر خام گرم و تر است و طبع ریشه آن معتدل است. در این مطلب خواص چغندر سفید (پخته و خام) را شرح می دهیم تا در فصل آن از خوردن این گیاه مقوی غافل نشوید!

خواص چغندر سفید (قند) و برگ آن، از نظر طب سنتی و مدرن

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ تور کانادا بیشتر بدانید.

جالب است بدانید برگ های چغندر در هنگام روز با کمک نور آفتاب ساکارز می سازند و شب هنگام ساکارزها به ریشه گیاه منتقل می شوند. شاید کمتر از این سبزی شنیده باشید ولی به قدری خواص آن زیاد است که در انستیتوهای ملی سلامت این سبزی به عنوان ماده غذایی پیشگیری کننده از بیماری ها شهرت دارد.

خواص چغندر سفید چیست؟

چغندر قند مملو از ویتامین های B، آهن، فیبر، اسیدفولیک، منگنز، مس، منیزیم، و پتاسیم است و فواید زیادی برای بدن دارد که در ادامه اشاره می شود.

1. چغندر سفید کمک کننده دفع مسمومیت

بتالین ها تاثیر تغذیه ای موثری بر فرایند سم زدایی در بدن دارند. زمانیکه رنگدانه های چغندر در بدن تجزیه می شوند، بتالین ها هم موجب نابودی سموم شده و به دفع این ذرات از بدن کمک می کنند. و بدین ترتیب خون و کبد تصفیه می شوند. منگنز موجود در چغندرقند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک نموده و کبد و کلیه ها به خوبی عمل می کنند.

2. تقویت بینایی

یکی دیگر از خواص چغندر سفید تقویت بینایی است. برگ های سبز چغندر سفید، حاوی مقدار بسکمک آهن است و عناصر دیگری مانند بتاکاروتن، لوتین و کاروتنوئید دارد که برای تقویت چشم بسیار لازم و مقید است. با مصرف این گیاه خوشمزه، می توانید هویج را کنار بگذارید.

3. چغندر سفید برای مبارزه با التهاب

التهاب بخشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به بیماری هاست. چغندر با التهاب مقابله می کند و گیاهی بسیار مفید در کمک به حفاظت از سلول ها، پروتئین ها و آنزیم ها در مقابل فشار محیطی است. فیبر موجود در چغندر موجب افزایش آنزیم های ضداکسایشی نیز می شود و تعداد گلبول های سفید خون را افزایش می دهد. افزایش تعداد گلبول های سفیدخون نقش مهمی در تشخیص و حذف سلول های خارجی یا بیماری دارد.

4. کاهش فشار خون

یکی از شاخص ترین خواص چغندر سفید کاهش فشار خون است. نیترات های موجود در این گیاه برای هضم در بدن به اسید نیتریک تبدیل می شود. این ماده، در بدن به بازتر شدن رگ ها کمک می کند و در نهایت خون به آرامی در آن جریان دارد. این کار موجب کاهش فشار خون می شود. در پژوهشی بین چند نفر از افراد که آب چغندر نوشیدن بررسی شد که فشار خون آن ها 4 تا 5 عدد کاهش پیدا کرد.

5. تقویت بنیه و نیروی بدنی

نیترات های موجود در چغندرقند موجب افزایش مقاومت و استقامت بدن می شود. مصرف سه تا پنج چغندر متوسط به شکل قابل توجهی موجب بهبود عملکرد ورزشکاران می شود. طبق مطالعه منتشرشده در سال 2014، دوچرخه سوارانی که قبل از مسابقه آب چغندر خورده بودند در یک جلسه 15 درصد جهت طولانی تری نسبت به سایر افرادی که آب چغندر نخورده بودند. پدال زدند. نوشیدن حدود دو فنجان اب چغندر چند ساعت قبل از ورزش برای افزایش استقامت ورزشکاران کافیست. نوشیدن آب چغندر ممکن است توانایی عضلات را در دریافت اکسیژن در حین ورزش افزایش داده و به بهبود تحمل ورزشی فرد کمک کند.

6. کمک به تقویت حافظه

چغندر سفید به دلیل فسفر موجود در آن، برای تقویت حافظه لازم است. مصرف آن موجب تقویت حافظه و اعصاب می شود.

خاصیت چغندر سفید

خواص برگ چغندر سفید

  • بعنوان ملین و رفع یبوست بکار می رود
  • تقویت کننده کلیه است
  • درمان کننده التهاب مجاری ادرار است
  • بعنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.

خواص چغندر سفید در طب سنتی

چغندر سفید مایل به زردی و با شیرینی کمتر که برگ های کوچکتری دارد و سِلق سفید گفته می شود و برای درمان بهتر از سرخ آن است.

  1. به خاطر فسفر و قندی که در چغندر وجود دارد برای درک مطالب و تقویت حافظه بسیار مفید می باشد.
  2. چغندر باعث ساخته شدن گلبول قرمز می شود.
  3. چغندر درمان کننده کم خونی و ضعف عمومی بدن می باشد.
  4. کسانی که درد کلیه یا ورم کلیه دارند از جوشانده برگ چغندر استفاده کنند.
  5. یکی از روش های خوب خوردن آن: چغندر خام را رنده نموده کمی دارچین به آن اضافه نموده به عنوان سالاد همراه غذا بخورند. (برگ های چغندر و مقدار کمی از ریشه آن را با کرفس و کمی تَره بپزید، موقع سرو کردن مقداری نمک و روغن زیتون اضافه کنید و بر سفره بیاورید و قبل از غذا خورده شود.)
  6. کسانی که چاق هستند و از اضافه وزن خود رنج می برند می توانند از سالاد چغندر یا چغندر پخته استفاده کنند.
  7. کسانی که لاغر هستند از آب چغندر با آب هویج استفاده کنند.
  8. آب چغندر برای افرادی که مبتلا به نقرس می باشند بسیار مفید است.
  9. برای کسانی که کم اشتها هستند از سالاد چغندر استفاده کنید.
  10. چغندر، ادرار آور و آرام کننده است.
  11. خواص چغندر سفید پخته: چغندر پخته به درمان رعشه کمک می کند. رعشه معمولاً از پیری یا بر اثر یک بیماری در بدن یا ترس، خشم و گرسنگی و همچنین از جماع زیاد به وجود می آید.
  12. دم نموده تخم چغندر ضدبلغم است.
  13. جویدن برگ چغندر درد دندان را تسکین می دهد. مزمزه کردن برگ پخته شده چغندر با سرکه برای درد دندان و کرم خوردگی دندان مفید است.
  14. خوردن آب چغندر سردرد را تسکین می دهد.
  15. مالیدن برگ پخته چغندر و بعد از سرد شدن برای سوختگی با آتش یا آب مفید است.
  16. برای ورم پشت پا و زانو برگ چغندر را با اسید اوریک مخلوط نموده به صورت ضماد روی پاها بگذارید.
  17. فسفر چغندر باعث می شود فیبرهای عصبی را سرزنده کند در نتیجه باعث آرامش اعصاب می شود.
  18. بیمارانی که دوران نقاهت را می گذرانند از چغندر خام رنده شده و هویج رنده شده به عنوان سالاد همراه غذا یا از پخته آن ها استفاده کنند.
  19. برای جوش های صورت برگ چغندر را کوبیده به صورت ضماد بگذارید.
  20. برای درمان کهیر از سوپ چغندر بخورید و از برگ چغندر به صورت ضماد استفاده کنید.
  21. برای سر باز کردن دمل برگ چغندر را کوبیده با عسل مخلوط کنید روی دمل بگذارید.
  22. کمک به حفظ سلامت سلول ها
  23. برای تسکین درد مفاصل لبو را همراه گشنیز میل کنید در خوردن گشنیز زیاده روی نکنید.
  24. مضر معده و باعث قولنج و دل پیچه آور است.
  25. برای پیشگیری از سفید شدن موی سر شیره چغندر را با ماست مخلوط نموده صبح ناشتا میل کنید.
  26. چغندر دارای هورمون جنسی زنانه می باشد.
  27. برگ چغندر خون را قلیایی می کند کسانی که فشارخون دارند از جوشانده آب برگ چغندر استفاده کنند.
  28. کسانی که سیاتیک دارند لبو استفاده کنند و به صورت ضماد در محل درد بگذارند.
  29. چغندر بندآورنده خون و مقوی معده است.
  30. در مصرف چغندر نباید زیاده روی شود زیرا باعث سوزاندن خون و ایجاد دل پیچه و قی آور است.

خواص چغندر سفید قند

خواص چغندر سفید در دوران بارداری

چغندر شیرین، یک نوع سبزی سالم با خواص دارویی بسیار زیاد است. در واقع، می ­توان ادعا کرد که چغندر شیرین به عنوان تصفیه­ کننده خون و سم ­زدای طبیعی در بدن مادران باردار و جنین داخل رحم این افراد عمل می­ کند. مادران باردار می­ توانند این نوع سبزی را هم به صورت خام و هم به صورت طبخ شده، به همراه دیگر سبزیجات مصرف کنند. در نهایت، از قلم نیاندازید که نوشیدن آب چغندر شیرین در هر روز از دوران بارداری زنان کمک می­ کند تا بدن این مادران و جنین داخل رحمشان احیا شود.

اگر ، سبزی چغندر شیرین را به میزان خیلی زیاد در هر روز از این دوران حساس مصرف ­می­ کنید، باید بدانید که افراط در مصرف این نوع سبزی هم مانند مواد غذایی دیگر خطرناک خواهد بود.

  • کاهش خطر ابتلای جنین داخل رحم مادر به نقص هنگام تولد
  • افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن زنان باردار و جنین
  • جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان
  • تنظیم سوخت و ساز بدن زنان باردار
  • جلوگیری از بروز درد مفاصل و تورم اعضای بدن زنان باردار

خواص چغندر سفید

مضرات و عوارض مصرف چغندر سفید قند

  • چغندر قند به دلیل قند و محتوای کالری بالایی که دارد برای افراد مبتلا به دیابت، افرادی که تری گلیسرید بالا دارند و همچنین افرادی که رژیم لاغری می گیرند، توصیه نمی شود.
  • زیاده روی در مصرف چغندر قند برای هیچ گروهی مناسب نیست و مصرف آن تنها برای یک یا دو بار در هفته توصیه می شود.
  • افراد مبتلا به سوء هاضمه باید از افراط در خوردن چغندر خودداری کنند.
  • خوردن برگ چغندر ممکن است که در برخی افراد موجب استفراغ، دلپیچه و در برخی بچه ها باعث حساسیت شود.
  • اشخاص مبتلا به فشار خون و ناراحتی های معده باید در مصرف چغندر احتیاط کنند.

سخن آخر

شما از خواص چغندر سفید و خاصیت برگ چغندر سفید چه می دانید؟ آیا از این گیاه برای درمان بیماری استفاده نموده اید؟ نظرات ارزشمند خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

در آخر پیشنهاد می کنیم با خواص لبو برای کبد نیز آشنا شوید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 20 تیر 1400 بروزرسانی: 20 تیر 1400 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 1660

به "خواص چغندر سفید (قند) و برگ آن، از نظر طب سنتی و مدرن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص چغندر سفید (قند) و برگ آن، از نظر طب سنتی و مدرن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید