ساخت دستگاه پایش سلامت احشام و هوشمندسازی دامداری ها
به گزارش مینی ست، پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف پیروز به ساخت دستگاهی شده اند که با نظارت هوشمندانه سبب افزایش کیفیت حفاظت از دام می شود.
به گزارش خبرنگاران، ورود تکنولوژی IOT به صنعت دامپروری تحول شگرفی در نظارت بر دامداری ها محسوب می شود و استفاده از این تکنولوژی می تواند حیوانات را از بسیاری آسیب ها حفظ کند.
ارتباطات سبز شریف یکی از تیم های استارتاپی مستقر در مجتمع خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف، فعال در زمینه IOT است که در هوشمند سازی دامداری ها، فعالیت می کند. آسیه مروی و مسعود اعرابی در خصوص فعالیت هایشان شرحاتی ارائه کرده اند.
آسیه مروی، کارشناس برق و الکترونیک و مسعود اعرابی، دانشجوی دکترای مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف، با چندین سال سابقه کار فنی در بخشهای High-Tec، این استارتاپ را راه اندازی کرده اند که در مجتمع خدمات فناوری شریف مستقر بوده و زیر نظر شتابدهنده شریف فعالیت می کند. این استارتاپ فعال در زمینه اینترنت اشیا است و به صورت خاص، بر روی پایش سلامت احشام و هوشمندسازی دامداری ها کار می کند.
مسعود اعرابی در خصوص ایده تاسیس این استارتاپ گفت: هنگامی که سرمایه شما یک موجود زنده در حال حرکت است، نظارت بر همه چیز، از سلامت تا محل نگهداری آن می تواند برای موفقیت پایدار کسب و کار شما حیاتی باشد. از این جهت توسعه راهکارهای مدیریت دامداری، فعال شده با IOT مورد توجه شرکت های زیادی قرار گرفته است. به طور سنتی، نظارت بر دامداری ها توسط نیروی انسانی صورت می گرفته و پس از بررسی رفتار و عملکرد دام، تشخیص انجام می شده است. از زمان افزایش تعداد دام ها و صنعتی شدن دامداری ها نظارت، با مشکل روبرو شده است و تشخیص مسائل دام با تاخیر و خطا انجام می شود، بنابراین ریسک حذف دام و هزینه درمان، بالارفته است. به طور کلی تمام حرکات حیوان، معنای خاصی دارد و بایستی بررسی شود.
وی افزود: به عنوان مثال نرخ زاد و ولد دام بسیار مهم است و در بازه زمانی معین باید تلقیح انجام گیرد، درگذشته تشخیص زمان مناسب، توسط نیروی انسانی انجام می شده که خطای انسانی در آن دخیل بوده و بازدهی مطلوبی نداشته است.
در هوشمندسازی دامداری ها، سنسورهای پوشیدنی، به منظور نظارت برعلائم حیاتی دام مانند: ضربان قلب، فشار خون، میزان تنفس، درجه حرارت و حتی هضم غذا، روی دام قرار می دهند. ارتباط بین سنسورها از طریق تکنولوژی IOT انجام می گیرد. اطلاعات دریافت شده به صورت مداوم پایش می شود و نتیجه آن در قالب یک نمودار در اختیار دامدار قرار می گیرد. در نتیجه، دامدار می تواند به صورت شبانه روزی از شرایط سلامتی یا بیماری دام آگاهی یابد.
نمونه این سیستم در کشورهایی که در صنعت دامداری پیشرو هستند مانند؛ آمریکا، کانادا و برخی از کشورهای اسکاندیناوی استفاده می شود. در حال حاضر ما در مرحله تست محصول خود هستیم و پس از آن وارد بحث تجاری سازی می شویم.
آسیه مروی در خصوص ورود به بازار و توسعه محصول اظهار کرد: در واقع محصول طراحی شده یک محصول تکنولوژیک و High Tec است. دستیابی به دانش فنی این محصول بسیار ارزشمند بوده و همین دانش فنی محصول است که باعث ایجاد ارزش می شود.
در حال حاضر پس از بررسی بازار، به صورت دقیق می دانیم که در چه مسیری قرار گرفته ایم. بازاریابی اولیه و فازبندی تجاری سازی محصول اجرا شده است. از همین جهت سرمایه اولیه مورد نیاز برای تولید پس از یکسال با فروش پیش بینی شده، تامین خواهد شد.
وی در خصوص قابلیت های این محصول گفت: با استفاده از تکنولوژی و نرم افزارهای ساخته شده می توان میزان شیردهی و نرخ زادو ولد را افزایش داد و مواردی از قبیل کاهش هزینه ها، کاهش ریسک سرمایه گذاری ،افزایش طول عمرمفید دام، و درنهایت افزایش بهره وری صنعت دامپروری، مزیت های دیگری است که محصول ما ایجاد می کند.
وی در شرح نحوه ارائه محصول افزود: تمام امکانات مذکور در قالب اپلیکیشن به مشتری عرضه می شود. از طریق اپلیکیشن نصب شده بر روی موبایل، هشدارها و زمان های حائز اهمیت به کاربر یادآوری می شود و در صورت بروز مشکل یا نیاز به خدمات جانبی با مشتری درارتباط خواهیم بود.
آسیه مروی مسائل استارتاپ ها و دلایل کند شدن پیشرفتشان را جذب سرمایه گذار و نداشتن تجربه کافی و همچنین محدود بودن منابع مالی برای تولید محصولات تکنولوژیک دانست و افزود: بیش از یکسال است که از حضور این تیم درشتابدهنده شریف می گذرد و با وجود تمام مسائل و چالش ها، شاهد حمایت های خوبی ازسوی شتابدهنده بوده ایم.
بر اساس اعلام دانشگاه صنعتی شریف، وی شرح داد: امیدواریم با پیگیری های اجرا شده و حمایت های اجرا شده بتوانیم در زمان مطلوب، محصول خود را تولید و به بازار عرضه کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا