طرز تهیه ترشی کرفس ، اگر رژیم لاغری دارید این ترشی برای شماست
به گزارش مینی ست، ترشی کرفس یکی از است که می توان آن را هم با ساقه کرفس و هم برگ آن تهیه کرد. این ترشی به مواد اولیه کمی احتیاج دارد و به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه ترشی کرفس به چند روش می پردازیم و نکات مهم برای خوشمزه تر شدن این ترشی لذیذ را به شما می گوییم.
مواد لازم برای تهیه ترشی کرفس با ساقه
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
ساقه کرفس خرد شده | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
سرکه سفید | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
گلپر | 1 قاشق چای خوری |
سیاه دانه | 1 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای جا افتادن ترشی کرفس: 1 هفته
مراحل طرز تهیه ترشی کرفس ساده
ترشی کرفس یک ترشی مناسب برای روزهای سرد پاییز و زمستان است. این ترشی علاوه بر طعم بی نظیری که دارد برای هضم غذا و نفخ شکم بسیار مفید است و به علت یک چاشنی پرخاصیت برای مقابله با سرماخوردگی نیز به شمار می رود.
مرحله اول: کرفس را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی ساقه کرفس، کرفس ها را به مدت چند دقیقه در آب و نمک قرار دهید تا ضدعفونی شوند. سپس آنها را کاملا با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد. برگ های کرفس را از ساقه آن جدا کنید. می توانید برگ های کرفس را برای تهیه ترشی برگ کرفس نگه دارید.
ساقه کرفس را با یک چاقو به میزان دلخواه خود خرد کنید. ساقه های خرد شده کرفس را روی یک پارچه نخی پهن کنید تا کاملا خشک شوند و هیچ رطوبتی نداشته باشند. در این فاصله به سراغ مراحل بعدی بروید.
مرحله دوم: مخلوط سرکه و آب را آماده کنید
یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و در آن دو لیوان دسته دار فرانسوی سرکه به همراه نصف لیوان دسته دار فرانسوی آب اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا محتویات درون قابلمه به جوش بیاید.
شما می توانید برای تهیه سرکه سفید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: نمک، گلپر و سیاه دانه را اضافه کنید
بعد از آنکه ترکیب سرکه و آب به جوش آمد، میزان لازم از نمک، گلپر و سیاه دانه را نیز به قابلمه اضافه کنید. ادویه ها را با ترکیب آب و سرکه هم بزنید تا نمک در آن حل گردد. سپس حرارت را خاموش کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مایه ترشی در دمای محیط از داغی بیفتد و خنک گردد.
شما می توانید برای تهیه نمک و گلپر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: ساقه کرفس را در شیشه بریزید
بعد از آنکه مایه ترشی خنک شد، به سراغ ساقه های کرفس خرد شده بروید. یک ظرف شیشه ای مناسب انتخاب کنید و ساقه های کرفس را در آن بریزید. مراقب باشید تمام شیشه را با کرفس پر نکنید تا فضای کافی برای اضافه کردن مایه ترشی هم داشته باشد.
محلول آب و سرکه و ادویه ها را نیز به ظرف ترشی اضافه کنید به نحوی که ساقه های کرفس در آن غوطه ور باشند. درب شیشه را ببندید و آن را به مدت یک هفته در جای خشک و خنک در دمای محیط قرار دهید. در این مدت اصلا درب ترشی را باز نکنید.
مرحله پنجم: ترشی کرفس را سرو کنید
بعد از یک هفته می توانید از ترشی کرفس بهره ببرید. ترشی را بعد از اولین بار استفاده و باز کردن درب شیشه آن حتما در یخچال نگهداری کنید.
شما می توانید آماده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
روش تهیه ترشی کرفس با برگ
تهیه ترشی کرفس با ساقه متداول تر است اما شما می توانید بنا به سلیقه یا ذائقه خود از برگ کرفس نیز برای تهیه این ترشی محبوب خانگی بهره ببرید. برای تهیه ترشی برگ کرفس، کافی است برگهایی که جدا کردید را برای تهیه این ترشی به کار ببرید.
مطابق با دستور تهیه ترشی کرفس با ساقه پیش بروید و فقط به جای ساقه کرفس از برگ آن بهره ببرید. برگ ها حتما باید کاملا خشک و به میزان دلخواه خرد شده باشند. به این ترتیب ترشی کرفس با برگ آن را نیز به راحتی درخانه می توانید تهیه کنید.
انواع مختلف ترشی کرفس
دستور تهیه ای که نوشته شد دستور ترشی کرفس به تنهایی یا ترشی کرفس خالی بود اما شما می توانید کرفس را در ترکیب با دیگر سبزیجات و صیفی جات به کار ببرید و انواع متفاوتی از ترشی کرفس را در خانه تهیه کنید.
با اضافه کردن میزانی هویج به دستور تهیه این ترشی شما یک ترشی کرفس و هویج خواهید داشت. با اضافه کردن گل کلم به این ترشی، ترشی کرفس و گل کلم به دست خواهد آمد. ترشی کرفس و بادمجان را نیز به راحتی می توانید با میزانی کرفس و بادمجان تهیه کنید. با ترکیب تمام این مواد یک ترشی کرفس مخلوط به دست خواهد آمد.
دستور تهیه انواع مختلف ترشی کرفس شبیه به هم است. برای تهیه انواع مختلف ترشی کرفس مطابق با دستور تهیه ای که در بالا ذکر شد عمل کنید و پیش بروید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه ترشی کرفس با ساقه و برگ
- از چند حبه سیر یا چند عدد موسیر در تهیه این ترشی می توانید بهره ببرید.
- استفاده از نصف قاشق چای خوری شکر باعث می گردد تا طعم تیزی ترشی گرفته گردد. اضافه کردن شکر کاملا سلیقه ای است.
- اگر تمایل دارید ترشی کرفس تند باشد، میزانی فلفل سبز تند یا دانه فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
- به جای سرکه سفید، از سرکه قرمز، سرکه سیب (طرز تهیه سرکه سیب) یا سرکه بالزامیک (طرز تهیه سرکه بالزامیک) نیز می توانید بهره ببرید.
- اگر ترشی شما خیلی ترش شد میزانی آب جوشیده به آن اضافه کنید.
- اسیدهای موجب در سیاه دانه موجب برطرف زخم معده می گردد.
- گلپر به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی که دارد به ماندگاری بیشتر ترشی یاری و از کپک زدن ترشی جلوگیری می نماید. سایر روش های جلوگیری از کپک زدن ترشی را بلد هستید؟
- این ترشی می تواند به کاهش فشار خون و کلسترول یاری کند.
- حتما اجازه دهید که کرفس کاملا خشک گردد و بعد اقدام به درست کردن ترشی کنید. در غیر این صورت نم و رطوبت داشتن کرفس موجب کپک زدن ترشی می گردد.
- حتما از ظروف شیشه ای برای نگهداری ترشی بهره ببرید. ظروف پلاستیکی با اسید ترشی واکنش نشان می دهند و برای سلامت بدن انسان مضر هستند.
- ظرفی که برای نگهداری ترشی استفاده می کنید باید حتما تمیز و خشک باشد.
- هرگز قاشق چرب و کثیف را وارد ظرف ترشی نکنید. این کار باعث می گردد که ترشی خیلی زود کپک بزند.
- ترشی کرفس را تا یک ماه می توانید در یخچال نگهداری و آن را مصرف کنید.
- درب شیشه را کاملا سفت ببندید تا هیچ هوایی به درون آن نفوذ نکند.
- از کرفس تازه در تهیه ترشی بهره ببرید. استفاده از کرفس تازه در کیفیت نهایی ترشی تاثیر زیادی دارد.
- با اضافه کردن میزانی زردچوبه، ترشی کرفس خوشرنگ تر می گردد و به رنگ زرد در می آید.
فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی کرفس فوری
با چه روشی می توان ترشی کرفس را زودتر سرو کرد؟
ترشی کرفس از آن دست ترشی هایی است که زود به دست می آید و جا می افتد با این حال اگر می خواهید این ترشی را زودتر از یک هفته بهره ببرید کافی است کرفس را با محلول آب و سرکه روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم گردد.
برای طعم دار شدن ترشی کرفس چه کار کنیم؟
برای آنکه ترشی شما طعم بهتری پیدا کند می توانید از انواع ادویه مخصوص ترشی مانند تخم گشنیز یا سبزی تازه و سبزیجات خشک معطر به دلخواه در تهیه آن بهره ببرید.
بهتر است از سرکه سفید در تهیه ترشی کرفس استفاده گردد یا سرکه قرمز؟
استفاده از هرکدام از این سرکه ها سلیقه ای است اما در نظر داشته باشید سرکه قرمز رنگ ترشی کرفس را تغییر می دهد. ضمن آنکه سرکه سفید نسبت به سرکه قرمز تیزی بیشتری به ترشی می دهد که می توانید این تیزی را با میزانی شکر متعادل کنید.
ترشی کرفس را با چی سرو کنیم؟
ترشی کرفس یک ترشی کم کالری است که می تواند به عنوان یک میان وعده سالم برای افرادی که رژیم لاغری دارند استفاده گردد. بعلاوه شما می توانید از ترشی کرفس در کنار،، ، و نیز مرینیت کردن انواع گوشت و کباب بهره ببرید.
منبع: افق کوروش