طرز تهیه کیک یلدایی ساده، مرحله به مرحله و تصویری

به گزارش مینی ست، کیک یلدایی را می توان به روش ، طرح و طعم های متنوع درست کرد. یکی از طعم های محبوب، کیک یلدایی انار است که تهیه آن بسیار ساده است. تنها کافی است مواد خشک و تر را با هم مخلوط کنید و مایه کیک را در فر یا بدون فر بپزید. پس از پخت، کیک را با دانه های انار، میوه های پاییزی و کمی آجیل تزئین کنید تا هم خوشمزه باشد و هم ظاهر زیبایی برای سفره شب یلدا داشته باشد. برای آشنایی با جزئیات طرز تهیه کیک یلدایی، ادامه مطلب را بخوانید تا بتوانید میز پذیرایی یلدایی خود را رنگ و لعابی دیگر بدهید.

طرز تهیه کیک یلدایی ساده، مرحله به مرحله و تصویری

مواد لازم برای طرز تهیه کیک یلدایی

  • تخم مرغ 4 عدد
  • شکر 1 پیمانه
  • آرد سفید 2 پیمانه
  • بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
  • وانیل 1/2 قاشق چای خوری
  • روغن مایع 1 پیمانه
  • آب انار طبیعی 1 پیمانه
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه کیک یلدایی

مرحله اول: مایه کیک را درست کنید

ابتدا تمام مواد لازم برای کیک را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند و فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید تا کیک یکنواخت و پف دار بپزد. در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ ها را بشکنید بعد شکر و وانیل را اضافه کنید و با همزن برقی و دور تند برای پنج تا 10 دقیقه بزنید تا مایه ای سبک، کرمی و کشدار به دست آید.

حال روغن مایع و آب انار را اضافه نموده و حدود یک دقیقه فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید تا خمیر نرم و لطیف باقی بماند. این مراحل، مشابه مراحل پیش بردن طرز تهیه کیک اسفنجی با آب است که جزئیات آن در خبرنگاران آورده شده است.

در یک ظرف جداگانه، آرد و بیکینگ پودر را با هم ترکیب و سه بار الک کنید تا کیک پف دار گردد. آرد را به آرامی و در چند مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با لیسک یا قاشق چوبی به صورت دورانی و آرام هم بزنید تا خمیر یکدست گردد. در این مرحله همزن برقی را خاموش کنید تا بافت کیک سبک و نرم باقی بماند و خمیری نگردد.

مرحله دوم: کیک را بپزید

قالب مورد نظرتان را چرب کنید و کمی آرد داخل آن بپاشید یا کاغذ روغنی قرار دهید؛ کیک بعد از پخت به راحتی از قالب جدا گردد. مایه کیک را در داخل آن بریزید و چند بار آرام روی سطح صاف بزنید تا حباب های هوا خارج شوند. برای پف بهتر کیک تان می توانید طرز تهیه کیک اسفنجی ساده با تمام فوت و فن های آن را بخوانید.

قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید تا به مدت 45 دقیقه بپزید. بعد از گذشت این زمان برای مطمئن شدن از پخت کیک، با یک خلال دندان وسط کیک را امتحان کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک شما حاضر است و بافتی نرم و سبک خواهد داشت.

مرحله سوم: کیک را تزئین کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه کیک یلدایی، به سراغ تزئین کیک تان بروید. پس از خنک شدن کیک می توانید سطح آن را با دانه های انار تازه به طور یکنواخت بپوشانید و کمی خامه فرم گرفته یا کرم روی آن بریزید تا رنگ ها زیباتر دیده شوند. اگر در پی دستور پاییزی دیگری برای میز پذیرایی یلدایی تان هستید می توانید طرز تهیه کیک پرتقالی اسفنجی را بخوانید. البته توضیه می کنیم از خامه کشی اصولی کیک هم غافل نشوید.

از سویی دیگر می توانید با برش های میوه های فصل مثل پرتقال یا خرمالو و کمی آجیل خرد شده ظاهری شاد و رنگارنگ ایجاد کنید. این روش ساده باعث می گردد کیک هم خوشمزه و هم مجذوب نماینده برای سفره شب یلدا باشد.

مواد لازم برای تهیه کیک یلدایی با ژله انار

  • تخم مرغ 4 عدد
  • شکر 3/4 پیمانه
  • آرد 2 و 1/4 پیمانه
  • روغن مایع 1/2 پیمانه
  • آب انار 2/3 پیمانه
  • پودر ژله انار 1 بسته
  • بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
  • وانیل 1/4 قاشق چای خوری
  • دانه های انار یک پیمانه
  • خامه قنادی به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه سس انار

  • شیر 1/2 پیمانه
  • آب انار 1/2 پیمانه
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کیک یلدایی با ژله انار

مرحله اول: کیک را بپزید

برای تهیه کیک یلدایی با ژله انار، ابتدا تمام مواد را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. فر را روی 175 درجه سانتی گراد گرم کنید. تخم مرغ، وانیل و شکر را با همزن برقی حدود هفت دقیقه بزنید تا مایه ای روشن و کرمی به دست آید. روغن مایع و آب انار را اضافه نموده و تنها در حد یکدست شدن مخلوط کنید. از دیگر دسرهای یلدایی می توان به طرز تهیه چیز کیک انار در خبرنگاران اشاره نمود.

در یک ظرف دیگر پودر ژله انار را با آرد الک شده ترکیب کنید و آن را در 2 تا سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید. با لیسک و در یک جهت، مایه را آرام هم بزنید تا بافت خمیر سبک بماند. حالا مایه را داخل قالب چرب شده بریزید، چند ضربه به قالب بزنید تا حباب ها خارج شوند. کیک را 45 دقیقه در فر قرار دهید؛ در خاتمه با خلال دندان پخت آن را چک کنید.

مرحله دوم: سس کیک را درست کنید

برای درست کردن سس انار مخصوص کیک یلدایی، همه مواد لازم برای سس یعنی شیر، آب انار، نشاسته ذرت و شکر را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و مخلوط را پیوسته هم بزنید تا کم کم به غلظت فرنی برسد. در نهایت اجازه دهید که سس تان کامل خنک گردد.

کیک یلدایی را از قالب خارج کنید و بگذارید کمی خنک گردد. با یک سیخ چوبی چند سوراخ ریز روی سطح کیک ایجاد کنید تا سس بهتر به داخل بافت کیک نفوذ کند. سپس سس انار خنک شده را در چند مرحله روی کیک بریزید؛ هر بار کمی صبر کنید تا سس جذب گردد و ظاهر کیک تمیز و زیبا بماند. اگر به دسر با طعم انار بسیار علاقه دارید، می توانید جزئیات طرز تهیه مینی چیزکیک انار را در خبرنگاران بخوانید.

در خاتمه، به جای مانده سس را روی سطح پخش کنید و در صورت تمایل، کیک را با دانه های انار، خلال پسته یا کمی خامه تزئین کنید. حالا کیک یلدایی خوش طعم شما آماده سرو است.

نکات تکمیلی تهیه کیک یلدایی

برای داشتن یک کیک یلدایی خوش طعم و زیبا، رعایت چند نکته ساده می تواند نتیجه نهایی را حرفه ای و خوش عطر کند. در ادامه، مهم ترین نکات تکمیلی تهیه کیک یلدا را به زبان ساده خواهید دید.

اهمیت استفاده از آب انار تازه در تهیه کیک یلدایی

برای تهیه کیک یلدایی با طعم طبیعی انار، استفاده از انار تازه، سالم، رسیده و شیرین بسیار مهم است، زیرا مرغوبیت میوه تاثیر زیادی روی طعم و کیفیت نهایی کیک دارد. بعلاوه اضافه کردن آب انار به میزان استاندارد اهمیت زیادی دارد؛ میزان زیاد آن می تواند باعث تلخی و سفتی بافت کیک گردد.

به طور معمول برای یک کیک استاندارد، حدود 60 تا 80 میلی لیتر (یک چهارم تا یک سوم فنجان) آب انار تازه کافی است. باز هم با توجه به ذائقه تان میزان ترشی و شیرینی کیک را می توانید تنظیم کنید.

آب انار را پس از هم زدن تخم مرغ، شکر و روغن به مایه کیک اضافه کنید و فقط در حد یکدست شدن مخلوط کنید تا کیکی نرم، مرطوب و خوش طعم با رنگ طبیعی و بافت سبک داشته باشید.

حفظ بافت نرم و لطیف کیک یلدایی

برای حفظ نرمی و لطافت کیک یلدایی انار، مواد خشک را به آرامی با هم ترکیب کنید و از هم زدن شدید خمیر خودداری کنید. بعلاوه مراقب باشید که آب انار را بیش از حد اضافه نکنید؛ میزان زیاد آن می تواند بافت کیک را سفت و طعم آن را تلخ کند. با رعایت این نکات ساده، کیکی نرم، سبک و مرطوب خواهید داشت که با طعم طبیعی انار، ظاهر و بافتی مجذوب نماینده برای سفره شب یلدا خواهد داشت.

ایده های ساده برای تهیه کیک یلدایی خانگی

با نزدیک شدن شب یلدا می توانید انواع کیک یلدایی انار را در خانه به روش های ساده درست کنید؛ از کیک لایه ای، کاپ کیک و رولت تا کیک فوندانتی با خامه، ژله و دانه های انار برای تزئین سفره.

کیک لایه ای برای یلدا

برای تهیه کیک لایه ای انار، کیک را از عرض برش دهید تا لایه های یکنواخت به دست آید و بین هر لایه را با خامه فرم گرفته و ژله انار پر کنید. این کار باعث می گردد کیک نرم، مرطوب و خوشمزه گردد. نکته مهم این است که لایه ها را با دقت روی هم قرار دهید تا کیک هنگام برش خوردن شکل مرتب و زیبایی داشته باشد و ژله از لایه ها بیرون نریزد.

کاپ کیک انار

برای تهیه کاپ کیک انار، ابتدا کیک را به لایه های کوچک برش دهید. لایه اول را داخل یک لیوان یا کاپ مناسب قرار دهید و روی آن را با خامه فرم گرفته و دانه های انار بپوشانید. سپس لایه بعدی را اضافه نموده و همین مراحل را تکرار کنید. برای لایه آخر یا سطح روی کاپ کیک می توانید از خامه، دانه انار و پودر پسته بهره ببرید تا هم خوشمزه و هم زیبا و رنگارنگ گردد. برای طرح هندوانه می توانید طرز تهیه کاپ کیک یلدایی با و بدون فر را بخوانید.

کیک فوندانتی انار

برای تهیه کیک فوندانتی انار، ابتدا سطح کیک را با خامه فرم گرفته بپوشانید و سپس یک لایه فوندانت روی آن قرار دهید. با استفاده از فوندانت قرمز و سبز می توانید اشکال انار و هندوانه بسازید و اطراف کیک را با دانه های انار طبیعی تزئین کنید.

برای ایجاد تضاد رنگی و جلوه بیشتر می توانید کمی شکلات سفید هم روی کیک اضافه کنید تا هم خوشمزه و هم زیبا و مجذوب نماینده برای سفره شب یلدا گردد. از دیگر کیک های مجذوب نماینده یلدایی می توان به طرز تهیه کیک هندوانه ای در قابلمه اشاره داشت که به تفضیل در خبرنگاران شرح داده شده است.

کیک رولت یلدایی انار

برای تهیه رولت انار برای شب یلدا، ابتدا یک لایه بسیار نازک از کیک را برش دهید و روی یک نایلون با سطح چرب پهن کنید تا هنگام رول کردن به آن نچسبد. سپس سطح کیک را با خامه فرم گرفته بپوشانید و روی خامه را با دانه های انار تازه پر کنید. با یاری نایلون، کیک را به آرامی به صورت رولت بپیچید تا شکل مرتب و یکدستی داشته باشد. نکته مهم این است که هنگام رول کردن فشار زیادی وارد نکنید تا خامه بیرون نزند و رولت شما نرم، مرطوب و خوشمزه باقی بماند.

کم رنگ شدن رنگ کیک یلدایی

یکی از مجذوب نمایندهیت های کیک یلدایی انار، رنگ قرمز طبیعی و زیبا آن است، اما گاهی بعد از پخت کیک کم رنگ یا کم جلوه می گردد. این مشکل معمولا به علت اضافه بودن آرد یا کم بودن میزان آب انار رخ می دهد. برای جلوگیری از این اتفاق، از میزان استاندارد آرد و آب انار تازه بهره ببرید.

علاوه بر این، استفاده از آب انار تازه و طبیعی به جای آبمیوه صنعتی و هم زدن مواد به آرامی یاری می نماید تا رنگ کیک حفظ گردد و بعد از پخت، کیک شما زیبا، قرمز و مجذوب نماینده برای سفره شب یلدا باشد. از تارت یلدایی انار شکلاتی هم برای این شب غافل نشوید که جلوه میز پذیرایی تان را 2 برابر می نماید.

سوالات رایج درباره طرز تهیه کیک یلدایی

در این بخش، پاسخ به پرتکرارترین سوال ها درباره تهیه کیکیلدایی انار را می خوانید تا حتی تازه کارها هم بتوانند کیکی نرم، خوشمزه و مجذوب نماینده برای شب یلدا آماده نمایند.

1. می توانم کیک یلدایی را بدون فر بپزم؟

بله. می توانید از تابه روی حرارت ملایم با درپوش یا زودپز بدون بخار مستقیم بهره ببرید. کافی است حرارت کم باشد و دربسته بماند تا کیک آرام بپزد و پف خود را حفظ کند. زمان پخت ممکن است کمی طولانی تر گردد.

2. می توانم به جای آب انار تازه از آبمیوه صنعتی استفاده کنم؟

می توانید، اما رنگ و طعم طبیعی کیک کاهش پیدا می نماید. اگر از آبمیوه آماده استفاده می کنید، بهتر است شکر را کمی کمتر کنید و مطمئن شوید آبمیوه بدون افزودنی های غلیظ نماینده باشد تا بافت کیک خراب نگردد.

3. چرا کیک بعد از پخت رویش ترک می خورد؟

این مشکل معمولا به علت حرارت زیاد فر یا هم زدن بیش از حد مایه کیک رخ می دهد. برای جلوگیری، فر را از قبل گرم کنید، حرارت استاندارد رعایت گردد و بعد از اضافه کردن آرد، مواد فقط در حد یکدست شدن مخلوط شوند.

4. چگونه می توانم از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری کنم؟

برای اطمینان، علاوه بر چرب کردن قالب و کمی آرد پاشیدن، می توانید از کاغذ روغنی بهره ببرید. اگر قالب کوچک است، بهتر است کاغذ را کمی میزان قالب ببرید تا لبه ها هم چرب گردد و راحت جدا گردد.

5. آیا می توانم دانه های انار را از قبل آماده کنم؟

بله، اما بهتر است دانه ها حداکثر 2 تا سه ساعت قبل از تزئین جدا شوند تا آب آن ها روی کیک نریزد و بافت کیک خیس نگردد.

7. آیا می توانم شکر را کمتر کنم بدون اینکه بافت کیک خراب گردد؟

بله، می توانید 10 تا 15 درصد شکر را کاهش دهید، اما بافت کیک کمی نرم تر و طعم شیرینی کمتر خواهد شد. در این صورت، مراقب باشید پف کیک حفظ گردد و مایه بیش از حد شل نگردد.

8. چگونه می توانم کیک را یکنواخت برش بزنم؟

برای برش صاف و مرتب، از چاقوی تیز داغ یا نخ تمیز بهره ببرید. قبل از هر برش، چاقو را در آب گرم فرو ببرید و خشک کنید تا روی کیک چسب نکند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 24 آذر 1404 بروزرسانی: 24 آذر 1404 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 2408

به "طرز تهیه کیک یلدایی ساده، مرحله به مرحله و تصویری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک یلدایی ساده، مرحله به مرحله و تصویری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید