کاهش کلسترول خون با مصرف کنجد
به گزارش مینی ست، یکی از مهمترین خواص کنجد برای سلامتی، تأثیر آن در کاهش کلسترول بد خون است.
به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، دانه کنجد، فواید زیادی برای سلامتی دارد. کنجد، منبع خوبی از فیبر است و مصرف منظم آن باعث کاهش کلسترول می شود. دانه های کنجد پوست نگرفته همراه با سبوس است. دانه های کنجد پوست نگرفته قهوه ای طلایی هستند.
دانه های کنجد پوست گرفته همراه با سبوس نیستند. این دانه ها سفیدرنگ هستند اما هنگام برشته شدن قهوه ای می شوند. ضروری است حداقل یک مشت کوچک، دانه کنجد در روز بخورید تا از مزایای آن بهره مند شوید.
اطلاعات حاصل از مطالعات منتشر شده در مجله بررسی انتقادی در علوم غذایی، تغذیه و مجله تغذیه انگلیس نشان داده است که مصرف منظم دانه کنجد، به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید، دو عامل خطرناک بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. دانه های کنجد حاوی دو نوع ترکیب گیاهی لیگنان ها و فیتواسترول ها است که با کاهش کلسترول ارتباط دارند.
در مطالعه ای از مجله بین المللی علوم غذایی و تغذیه، دانشمندان گزارش کردند که وقتی 38 شرکت کننده با چربی خون بالا به مدت دو ماه هر روز 5 قاشق غذاخوری (40 گرم) دانه کنجد پوست گرفته مصرف کردند، 10 درصد کاهش کلسترول بد LDL داشتند. داوطلبان همچنین 8 درصد کاهش تری گلیسیرید را در مقایسه با داوطلبان گروه دارونما تجربه کردند.
دانه کنجد سرشار از فیبر است
سه قاشق غذاخوری (30 گرم) دانه کنجد بدون پوست 3.5 گرم فیبر دارد. فیبر برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است.
داده ها حاکی از آن است که فیبر می تواند در کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، بیماری های قلبی، چاقی و دیابت نوع 2 موثر باشد.
سه قاشق غذاخوری دانه کنجد 5 گرم پروتئین ارائه می دهد. با خوردن دانه های کنجد پوست گرفته و برشته شده، میزان پروتئین را به حداکثر برسانید.
پوست دریافت و برشته شدن دانه ها باعث کاهش اگزالات و فیتات می شود، دو ترکیبی که مانع هضم و جذب مناسب پروتئین می شوند.
پروتئین برای سلامتی ضروری است، زیرا به ساخت همه چیز از ماهیچه ها تا هورمون ها کمک می کند. دانه کنجد دارای مقدار کمی لیزین، یک آمینو اسید ضروری است که معمولاً در محصولات حیوانی یافت می شود اما اگر گیاهخوار هستید، می توانید با خوردن پروتئین های گیاهی با لیزین بالا مانند حبوبات، شامل نخود و لوبیا قرمز، این مسئله را جبران کنید.
دانه کنجد به کاهش فشار خون کمک می کند
فشار خون بالا یک عامل اصلی برای بیماری های قلبی، عروقی و سکته مغزی است. دانه های کنجد سرشار از منیزیم است که به کاهش فشار خون کمک می کند.
این غذای فوق العاده حاوی لیگنان، ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان هاست که از تجمع پلاک در رگ ها جلوگیری کرده و فشار خون سالم را تقویت می کند.
دانه های کنجد بدون پوست و با پوست، مملو از مواد مغذی مختلفی است که سلامت استخوان را تقویت می کند. توجه داشته باشید که کلسیم به طور عمده در پوست دانه کنجد یافت می شود.
طرز تهیه خوراکی کنجدی خانگی
برای تهیه خوراکی کنجدی لذیذ و مقوی، دستور زیر را دنبال کنید.
مواد لازم برای 15 نفر:
2 فنجان دانه کنجد
1/2 فنجان آرد بادام
1/2 فنجان نارگیل خرد شده
1/2 فنجان ارده
1/3 فنجان عسل
1/4 فنجان روغن نارگیل
1 قاشق چایخوری اسانس وانیل
کمی نمک
طرز تهیه:
در یک کاسه بزرگ مخلوط کن، آرد بادام، نارگیل، دانه کنجد و نمک را مخلوط کنید. روغن نارگیل، عسل، ارده و وانیل را بریزید. هم بزنید تا ترکیب شود.
وقتی مخلوط خوب ترکیب شد، مخلوط را در یک سینی فر یا ظرف بزرگ بریزید. با استفاده از پشت یک کفگیر تمیز، مخلوط را به داخل ظرف یا سینی فشار دهید.
مخلوط باید فشرده شده تا شکاف ها برطرف شود. سینی فر یا ظرف را با درپوش بپوشانید، سپس آن را در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد.
بعد از یک ساعت ظرف یا سینی را از فریزر خارج کنید. بگذارید مخلوط کمی ذوب شود، سپس آن را به شکل مربع یا مستطیل برش زده و سرو کنید.
از همین امروز دانه کنجد را به سالاد ، سیب زمینی سرخ کرده و سایر مواد غذایی اضافه کنید.
منبع: جام جم آنلاین