این 9 عیب آبگرمکن را با سرویس از بین ببرید
به گزارش مینی ست، در ساختمان هایی که شوفاژ خانه ندارند یا از پکیج برای فراوری آب گرم مصرفی استفاده نمی نمایند، آبگرمکن این وظیفه را به عهده دارد. عیب یابی آبگرمکن دیواری باید حتما به وسیله تعمیرکار آبگرمکن متخصص انجام گردد. برخی از قطعات آبگرمکن ها ظرافت خاصی دارند و با فشار بیش از حد یا وارد آمدن ضربه آسیب می بینند. بیشتر خرابی های آبگرمکن در محل شما قابل برطرف هستند و تعمیرکار پس از عیب یابی آبگرمکن، اقدام به برطرف و تعمیر آن می نماید.
با انجام سرویس دوره ای آبگرمکن می توانید از ایجاد خرابی های جدی و پرهزینه جلوگیری کنید و عمر مفید آن را بالاتر ببرید. سرویس دوره ای علاوه بر کاهش هزینه های تعمیر، احتمال خطراتی مثل گازگرفتگی، انفجار و نشت گاز را به حداقل می رساند.
نکته مهم در سرویس کردن آبگرمکن، یاری گرفتن از یک سرویسکار ماهر و با تجربه است. شرکت های معتبر مختلفی، خدمات تعمیر و سرویس آبگرمکن را به صورت آنلاین ارائه می دهند که یکی از آن ها آچارباز است. برای درخواست آنلاین تعمیرکار به سایت a4baz.com مراجعه کنید و از خدمات مطمئن و معتبر آن بهره ببرید. در ادامه با ما همراه باشید تا با 9 مشکل اساسی آبگرمکن که با انجام سرویس دوره ای دستگاه، قابل پیشگیری است، آشنا شوید.
1. خرابی سنسور دود
سنسور دود قطعه ای است که به گاز مونوکسید کربن حساس است و در صورت شناسایی این گاز در محفظه احتراق، جریان گاز ورودی به دستگاه را قطع می نماید. در واقع سنسور دود یک قطعه حفاظتی است. در سرویس دوره ای آبگرمکن، سرویسکار، عملکرد این قطعه را تست می نماید و در صورت خرابی آن را تعویض می نماید.
2. خاموش شدن ناگهانی آبگرمکن
خاموش شدن ناگهانی آبگرمکن یکی دیگر از مسائل است که می تواند برای این دستگاه اتفاق بیافتد. این مشکل به خصوص در روزهای سرد زمستانی می تواند کلافه نماینده باشد. خاموش شدن ناگهانی آبگرمکن معمولا به علت ایجاد مشکل در کارکرد شمعک یا ترموکوپل اتفاق می افتد. دوده گرفتن ترموکوپل، خرابی شمعک و گرفتن سوراخ های خروجی گاز از دلایل این مشکل هستند. در چنین شرایطی تعمیرکار ابتدا با استفاده از سمباده نرم، مشعل و قطعات آن را تمیز می نماید و در صورت برطرف نشدن مشکل، آن را با قطعات نو جایگزین می نماید.
3. سرد بودن آب خروجی
سرد بودن آب خروجی دلایل مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان به رسوب گرفتن مخزن یا مبدل، خرابی دیافراگم یا جرم گرفتن لوله ها اشاره نمود. آب لوله کشی در بیشتر منطقه ها ایران دارای املاح معدنی است که به اصطلاح به آن سختی می گویند. این سختی به مرور زمان در بخش های مختلف آبگرمکن رسوب می نماید.
با انجام سرویس دوره ای آبگرمکن، سرویس کار مخزن یا مبدل، لوله ها و بخش های مختلف دستگاه را رسوب زدایی می نماید. با انجام این کار از تجمع رسوبات در آبگرمکن اتفاق نمی افتد و با مشکل سرد بودن آب پیش نمی آید.
علت دیگری که برای سرد بودن آب خروجی وجود دارد، خرابی شمعک است. در این شرایط هم شمعک و قطعاتی مثل ترموکوپل باید تعویض شوند.
4. رنگ داشتن آب گرم
گاهی آب گرم خروجی از آبگرمکن، رنگ دارد، یعنی در هنگام باز کردن شیر، آبی که از لوله ها بیرون می آید سبز، زرد یا … است. همه این مسائل نشان از اکسیده شدن مخزن با مبدل آبگرمکن است. وجود این مواد رنگی در آب گرم، ممکن است در بعضی از افراد باعث ایجاد حساسیت های پوستی گردد. در نتیجه پس از مشاهده این مشکل باید در صدد برطرف آنها باشید.
در هر بار سرویس دستگاه، مخزن یا مبدا از مواد اکسید شده، رسوبات و دیگر ذرات خارجی پاک می شوند. این موضوع باعث می گردد که همیشه آب گرم کیفیت مطلوبی داشته باشد.
گاهی برای برطرف کردن این مشکل احتیاج به تعویض مخزن یا مبدل آبگرمکن است. این کار ممکن است هزینه زیادی داشته باشد. بعضی از سرویسکارهای آبگرمکن برای حل موقتی مشکل، توصیه می نمایند که بر سر راه آب خروجی یک فیلتر تصفیه نماینده قرار گیرد تا آب کیفیت مطلوب پیدا کند.
البته باید بگوییم این راه موقتی است و باید در اسرع وقت برای حل اساسی مشکل اقدام کرد.
5. کاهش فشار آب گرم
در صورتی که سرویس دستگاه به طور مرتب انجام نگردد، به مرور زمان و با جمع شدن رسوبات داخل لوله ها، فشار آب گرم کاهش می یابد. این موضوع به خصوص در واحدهایی که مشکل فشار آب دارند، زودتر احساس می گردد. کم فشار بودن آب گرم باعث می گردد که برای حمام کردن احتیاج به زمان بیشتری باشد و حتی آب بیشتری هم مصرف گردد.
6. سرد و گرم شدن آب خروجی
سرد و گرم شدن آب خروجی هم به علت خرابی شمعک با رسوب گرفتن لوله ها و مبدل اتفاق می افتد. در صورتی که سرویس دوره ای آبگرمکن انجام گردد، احتمال ایجاد چنین مسائلی خیلی کم تر می گردد.
7. دمای بیش از حد آب گرم
دمای بیش از حد آب هم یکی از مسائلی است که ممکن است به مرور زمان برای آبگرمکن ایجاد گردد. یکی از دلایل بروز این مشکل، رسوب گرفتن مبدل یا مخزن است. علت دیگر این مشکل، خراب شدن ولوم تنظیم دمای آبگرمکن است. با انجام سرویس دوره ای دستگاه می توانید از ایجاد رسوب در لوله ها، مخزن جلوگیری کنید، هم چنین در صورتی که دستگاه شما با مسائلی مثل خراب شدن ولوم روبه رو باشد، آنها را به سرعت برطرف کنید.
8. روشن نشدن یا تاخیر در عملکرد گرمایش
در آنالیز این 9 مورد مشکل اساسی، می توان تاثیر رسوبات را به طور واضح متوجه شد. در واقع مشکل رسوب گرفتن مخزن یا مبدل آبگرمکن می تواند اساس بسیاری از خرابی های آبگرمکن باشد. استفاده از سختی گیر و رسوب زدایی مخزن به طور مرتب از این بروز این مشکل جلوگیری می نماید. با توجه به این موضوع مهم، برای جلوگیری از ایجاد مسائل و خرابی های پرهزینه، توصیه می گردد هر 6 ماه تا یک سال، آبگرمکن سرویس گردد.
9. سوراخ شدن مخزن یا مبدل
سوراخ شدن مخزن یا مبدل آبگرمکن یکی از اتفاقاتی است که در صورت انجام ندادن سرویس دوره ای ممکن است برای دستگاه پیش آید. جمع شدن رسوبات داخل لوله ها یا مخزن و گرم شدن بیش از حد، باعث سوراخ شدن این بخش از آبگرمکن می گردد. در بعضی مواقع این سوراخ قابل تعمیر است، ولی در مواردی که آسیب بزرگ باشد، باید مبدل یا مخزن تعویض گردد. تعویض مبدل یا مخزن، معمولا هزینه زیادی دارد.
برای برطرف کردن این 9 عیب آبگرمکن باید هزینه زیادی پرداخت گردد؛ در حالی که با انجام سرویس دوره ای و پرداخت هزینه ها کم تر می توان از وقوع چنین مسائلی جلوگیری کرد.
منبع: اتاق