طرز تهیه بادمجان شکم پر بدون فر

به گزارش مینی ست، بادمجان شکم پر بدون فر، غذایی خوشمزه و محبوب در بین دوست داران بادمجان است. این غذا را می توانید به صورت سرخ نموده یا رژیمی و بدون استفاده از فر درست کنید.

طرز تهیه بادمجان شکم پر بدون فر

خبرنگاران | سرویس آشپزی - بادمجان یکی از مواد غذایی مورد علاقه ایرانیان است که سطح کالری آن کم است. بادمجان در تهیه بسیاری از غذا های ایرانی نظیر آش بادمجان، خورش غوره بادمجان، رول بادمجان و حتی ترشیجاتی مانند ترشی بادمجان در اشکال متنوع مورد استفاده قرار می گیرد. بادمجان شکم پر بدون فر، یکی دیگر از دستور های غذایی است که در این مقاله قصد داریم با شما به اشتراک بگذاریم.

برای تهیه بادمجان شکم پر بدون فر، بادمجان را از طول برش زده و آن را در روغن سرخ نموده یا گریل می نمایند تا اطراف آن کاملا طلایی گردد. در مرحله بعد آن را با مخلوط خوشمزه ای از گوشت چرخ نموده، ادویه جات و سبزیجاتی نظیر سیر و گوجه فرنگی پر می نمایند. سپس آن را در یک سس گوجه فرنگی زعفرانی رقیق شده می پزند. تفاوت بادمجان شکم پر با در مواد به کار رفته و نحوه پخت آنهاست. برای تهیه بادمجون دلمه ای درون آن را با قاشق خالی و با موادی نظیر گوشت چرخ نموده، لپه، برنج و پر می نمایند. طعم و مزه این نوع دلمه در مقایسه با بادمجان شکم پر تفاوت زیادی دارد.

طرز تهیه بادمجان شکم پر بدون فر

مواد لازم
بادمجان قلمی7 عدد
روغن مایع مخصوص سرخ کردن (ترجیحا روغن کنجد)1/2 پیمانه
گوشت چرخ نموده450 گرم
پیاز عظیم خرد شده2 عدد
ادویه کاری1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری
جعفری ساطوری2 قاشق غذاخوری
سیر له شده2 حبه
گوجه فرنگی پوست گرفته و رنده شده یا نگینی ریز خرد شده1 پیمانه کوچک
کره1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
پودر زعفران1/8 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. بادمجان ها را پوست بگیرید. سر بادمجان ها را از زیر کلاهک جدا ببرید. یک نقطه در 3-2 سانتی متر زیر کلاهک و یک نقطه 2-1 سانتی متر نرسیده به ته بادمجان را در نظر بگیرد، سپس شکم بادمجان را در یک خط مستقیم بین این نقاط برش بزنید.
  2. درون بادمجان ها را نمک بپاشید و در آبکش قرار دهید. پس از 30 دقیقه بادمجان ها را با آب سرد بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن ها برود.
  3. 4 تا 5 قاشق غذاخوری روغن در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید، بادمجان ها را در روغن قرار داده و چند بار بغلطانید تا اطراف آن ها کاملا سرخ گردد.
  4. بادمجان های سرخ شده را از تابه خارج نموده و کنار قرار دهید، سپس در صورت لزوم کمی روغن در تابه ریخته و پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید.
  5. پیاز را تفت دهید تا طلایی گردد، سپس سیر له شده، کمی نمک، زردچوبه، ادویه و فلفل روی پیاز بریزید و چند ثانیه تفت دهید.
  6. گوشت چرخ نموده را اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  7. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده و آب گوشت تمام گردد.

  8. گوجه فرنگی و جعفری ساطوری را اضافه نموده و به مدت 2 دقیقه در حرارت متوسط تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده گردد.
  9. تابه را از روی حرارت برداشته و مشغول درست کردن سس شوید.
  10. در یک قابلمه کوچک، 1 قاشق غذاخوری کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رنده شده به کره اضافه نموده و هم بزنید تا آغاز به حباب زدن کند.
  11. 1 پینچ فلفل قرمز، 1/8 قاشق چایخوری پودر زعفران و 1 فنجان آب جوش به قابلمه اضافه نموده و هم بزنید تا ریز جوش بزند. سپس قبلمه را از روی حرارت بردارید.
  12. بادمجان ها را یکی یکی در بشقاب قرار داده و با انگشت شکاف آن ها را باز کنید.
  13. چند قاشق از مایه گوشت بردارید و در شکم هر یک از بادمجان ها قرار دهید تا پر شوند.
  14. بادمجان های شکم پر را در یک ردیف، ته قابلمه یا تابه درداری قرار دهید.
  15. روی بادمجان ها و اطراف آن ها را با سس بپوشانید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
  16. همین که سس آغاز به جوشیدن کرد، حرارت را کم نموده و درب قابلمه را ببندید.
  17. حدود 45 دقیقه فرصت دهید تا بادمجان ها کاملا پخته و نرم شوند و سس به خورد آن ها رود.
  18. بادمجان شکم پر را به صورت گرم با نان سنگک یا بربری و سبزی خوردن میل کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه بادمجان شکم پر بدون فر

  • برای تهیه بادمجان شکم پر بدون فر، بهتر است از بادمجان قلمی تازه با پوست مشکی بهره ببرید. این نوع بادمجان تخم ندارد و تندی آن کمتر است.
  • در صورت تمایل به طعم ترش، می توانید 2 قاشق غذاخوری آبغوره یا آب نارنج به سس اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید 1 عدد فلفل سبز ساطوری به مایه گوشت اضافه کنید.
  • برای اینکه روغن کمتری مصرف گردد و غذای سالم تری داشته باشید، می توانید به جای سرخ کردن بادمجان ها، آن ها را کباب کنید و سپس پوست آن ها را بگیرید.
منبع: setare.com
انتشار: 21 اسفند 1399 بروزرسانی: 21 اسفند 1399 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 1445

به "طرز تهیه بادمجان شکم پر بدون فر" امتیاز دهید

3 کاربر به "طرز تهیه بادمجان شکم پر بدون فر" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بادمجان شکم پر بدون فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید