طرز تهیه یاغلی چورک ، نان مقوی و لذیذ صبحانه

به گزارش مینی ست، یاغلی چورک یک نان روغنی و لذیذ صبحانه است که در ارومیه معروف و پرطرفدار بوده و در زبان محلی آن را یاغلی چورک خطاب می نمایند. این نان بافتی به شدت نرم و اسفنجی دارد و در وعده صبحانه می تواند شما را به خوبی سیر کند. نان ها در صبحانه ایرانی و بطور کل در فرهنگ ما ایرانیان اهمیت ویژه ای دارند و نان یاغلی چورک هم از این قاعده مستثنی نیست. این نان در فر تهیه می گردد و طرز تهیه آن هیچ سختی یا پیچیدگی ندارد. به راحتی می توانید آن را برای اعضای خانه آماده کنید تا در وعده صبحانه به همراه شیر، کره، مربا یا پنیر محلی آن را نوش جان نمایند. بنابراین، وقت را هدر ندهید و با طرز تهیه یاغلی چورک همراه شوید.

طرز تهیه یاغلی چورک ، نان مقوی و لذیذ صبحانه
نان یاغلی چورک
زمان آماده سازی40 دقیقه
زمان پخت نان30 ساعت
میزان سختیکم
یک کف دست نان یاغلی چورک95 کالری

نان روغنی و پرطرفدار یاغلی چورک

همچون طرز تهیه نان های سنتی ایرانی ، نان یاغلی چورک هم از آرد، شیر یا آب و کمی نمک و خمیر مایه تهیه می شوند که اگر سنتی و بومی باشند بر اساس فرهنگ همان شهر و منطقه مواد دیگری نیز به آنها اضافه یا از آنها کم خواهد شد. نان یاغلی چورک در دسته نان های بومی و سنتی مردم ترک زبان ایران واقع شده است. به همین علت ممکن است با مواد مختلف دیگری نیز ترکیب گردد که می تواند نام های مختلف و متعددی به خود بگیرد. ضمن اینکه طعم های لذیذ و متفاوت دیگری را نیز به شما ارائه می نماید. اما ما در این مطلب قصد داریم صرفاً نان یاقلی چورک سنتی ارومیه را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه نان یاغلی چورک

مواد لازم برای تهیه یاغلی چورک شامل موارد زیر است:

مواد لازم میزان مورد احتیاج
شیر ولرمنصف پیمانه
شکرنصف قاشق عذا خوری
آرد3 پیمانه
خمیر مایه1 قاشق غذا خوری
نمک1 قاشق مربا خوری
آب ولرمنصف پیمانه
کره ذوب شده50 گرم
زرده تخم مرغبرای رومال 1 عدد

مراحل طرز تهیه یاغلی چورک

همانطور که اشاره کردیم طرز تهیه نان یاغلی چورک مانند طرز تهیه نان های سنتی ایرانی انجام می گردد و فرایند سخت و پیچیده ای ندارد. در ادامه با این طرز تهیه این نان با شما هستیم.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه نان یاغلی چورک ابتدا باید یک ظرف مناسب را بر روی حرارت قرار دهید و شیر را به آن منتقل کنید. اجازه بدهید تا شیر به آهستگی گرم شده و سرمای خود را از دست بدهد. دقت کنید که شیر نباید جوشیده گردد. 5 دقیقه الی 10 دقیقه کافیست تا شیر شما ولرم گردد.
  • مرحله دوم: در مرحله بعد از این طرز تهیه مانند طرز تهیه نان بربری ارومیه ، شکر را به ظرف شیر ولرم اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید. حالا این ترکیب را به آرامی هم بزنید تا شکر در شیر حل گردد.
  • مرحله سوم: بعد از حل شدن کامل شکر در شیر، خمیر مایه را نیز به آن اضافه نموده و مجددا به آرامی هم بزنید تا تمام مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند. همچون طرز تهیه ای که در مقاله جامع طرز تهیه پیشمه به آن نیز اشاره شده است، بعد از اینکه تمام مواد با هم مخلوط شدند ظرف را در گوشه ای از آشپزخانه قرار داده و یک پارچه یا کیسه نازک نایلونی بر روی آن بکشید و اجازه دهید 10 دقیقه استراحت کند. این ده دقیقه یاری می نماید تا خمیر مایه شما به خوبی به عمل آید.
  • مرحله چهارم: در گام بعد از طرز تهیه یاغلی چورک مانند آموزش یاغلی کوکه ، در یک ظرف دیگر نمک و آرد را با هم ترکیب کنید. سپس کره را به روش بن ماری یعنی قرار دادن بر روی حرارت بخار کتری آب نموده و بعد از این که کره شما آب شد، آن را با آرد و نمک ترکیب کنید.
  • مرحله پنجم: حالا تمام مواد را به آرامی با هم ورز داده و مخلوط کنید. دقت کنید که در این مرحله باید خمیر مایه را به ترتیب کره، نمک و آرد اضافه و این ترکیب را مجددا ورز دهید. نکته اینکه خمیر مایه نباید به دستان شما بچسبد. اگر خمیر مایه به دستتان چسبید، یک تا دو قاشق غذاخوری آرد را مجدد به مواد اضافه نموده و مخلوط کنید.
  • مرحله ششم: در ادامه طرز تهیه نان یاغلی چورک مانند طرز تهیه نان چورک گیلان ، خمیر را در ظرفی دیگر قرار داده و آن را در گوشه ای از آشپزخانه بگذارید. 30 دقیقه زمان کافیست تا خمیر شما به عمل آید.
  • مرحله هفتم: بعد از آن مانند مقاله جامع طرز تهیه نان ارده ، پس از گذشت 30 دقیقه و به عمل آمدن خمیر، پف خمیر را با دست بگیرید و مجدداً این خمیر را ورز دهید. سپس خمیر را بر روی سطح کار آشپزخانه قرار داده و آن را باز کنید و فرم و شکل دلخواه را به آن بدهید.
  • مرحله هشتم: در این قسمت از مرحله قرار دادن خمیر در فر، پیش از هر کاری اول فر را 30 دقیقه و با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا محیط فر به خوبی گرم و آماده گردد. سپس به سراغ خمیر شکل گرفته نان یاغلی چروک رفته و آن را با تخم مرغ رومال کنید.
  • مرحله نهم: در این مرحله تخم مرغ را در ظرفی شکسته، زرده و سفیده را جدا کنید. زرده را کمی با چنگال هم زده و حالا با یک برس آشپزخانه زرده را بر سطح خمیر بمالید. در نهایت خمیر نان یاغلی چورک شما آماده است. حالا سینی فر را کمی چرب کنید و خمیر را در سینی یا ظرف فر قرار دهید. زمانی که محیط فر شما به میزان کافی گرم شد، سینی یا ظرف را درون فر در طبقه وسط قرار دهید.
  • مرحله دهم: 30 دقیقه دیگر اجازه دهید تا فر شما با دمای 220 درجه سانتیگراد خمیر نان یاغلی چورک را کاملا پخته و سطح آن را طلایی کند. بعد از گذشت 30 دقیقه نان یاغلی چورک شما آماده است. نان را از فر خارج نموده و از یک صبحانه لذیذ ایرانی با این طرز تهیه نان یاغلی چورک در کنار خانواده لذت ببرید.

برای صبحانه روی یاغلی چورک حساب کنید…

در این مطلب طرز تهیه یاغلی چورک را مرحله به مرحله با هم انجام دادیم. کافی است صبح، کمی زودتر بیدار شوید و بعلاوه مواد اولیه را از شب قبل آماده کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن عطر نان کره ای و لذیذ ارومیه فضای خانه شما را پر کند.

البته، اگر احساس کردید که با درست کردن این نان فرصت تهیه سایر مخلفات صبحانه را از دست می دهید، از خبرنگاران یاری بگیرید. به این منظور، کافی است به قسمت سفارش آنلاین از کافه خبرنگاران بروید و هر چه برای صبحانه احتیاج دارید را از آنجا سفارش دهید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 30 دی 1403 بروزرسانی: 30 دی 1403 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 2352

به "طرز تهیه یاغلی چورک ، نان مقوی و لذیذ صبحانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه یاغلی چورک ، نان مقوی و لذیذ صبحانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید