طرز تهیه بادمجان گوده گیلانی خوشمزه

به گزارش مینی ست، بادمجان گوده نوعی غذای گیلانی خوشمزه است که هواداران زیادی دارد. ترکیب مواد استفاده شده در این غذا نه تنها طعم و مزه فوق العاده ای به آن می دهد بلکه باعث شده غذایی پرخاصیت محسوب گردد.

طرز تهیه بادمجان گوده گیلانی خوشمزه

بادمجان گوده، یک غذای گیاهی فوق العاده خوشمزه است و از ترکیب موادی درست شده که خواص بی نظیری دارند. بادمجان، گردو و رب انار استفاده شده در تهیه این غذا دارای ارزش غذایی بالایی هستند و ما در این مقاله قصد داریم شما را با دستور تهیه این غذای خوشمزه و خواص بی شمار آن آشنا سازیم.

طرز تهیه بادمجان گوده گیلانی

مواد لازم
بادمجان عظیم2 عدد
گوجه فرنگی2 عدد
پیاز1 عدد
سیر5 حبه
گردو1.5 پیمانه
جعفری تازه ساطوری6 قاشق غذاخوری
رب انار1/4 پیمانه
تمر هندی2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پوست بادمجان ها را گرفته و روی آن ها نمک بمالید، سپس چند ساعت در آب خنک قرار دهید تا آب قدری سیاه شده و تندی بادمجان ها را بگیرد.
  2. آب بادمجان را عوض نموده و این عمل را تکرار کنید تا مواد سیاه رنگ، نفخ زا و سست نماینده آن در آب داخل شده و با آب دور ریخته شوند.
  3. سپس با آب سرد آن ها را شسته و با چاقو یک برش طولی روی آن ها ایجاد کنید. عمق برش به اندازه ای باشد که دو طرف بادمجان ها از هم جدا نگردد.
  4. در یک تابه کمی روغن ریخته و اطراف بادمجان ها را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند.
  5. سر گوجه فرنگی ها را جدا نموده و با یک قاشق داخل آن ها را خارج کنید.
  6. گوشت داخل گوجه فرنگی ها را با استفاده از غذاساز یا مخلوط کن، پوره کنید، کمی نمک و فلفل به آن اضافه نموده و کنار بگذارید.
  7. تمر هندی را در نصف لیوان آب جوش ریخته، چند دقیقه صبر کنید تا نرم گردد و سپس با قاشق هم بزنید تا در آب حل گردد. سپس از صافی عبور دهید.
  8. پیاز را خیلی ریز خرد نموده و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی گردد.
  9. سیر له شده یا رنده شده را به پیاز اضافه کنید و با هم کمی تفت دهید.
  10. گردو را در غذاساز پودر کنید یا با چرخ گوشت چرخ کنید و به تابه اضافه کنید در حد چند ثانیه تفت دهید.
  11. سپس جعفری ساطوری شده را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید تا آب آن کشیده گردد.
  12. نمک، فلفل، رب انار و تمر هندی را اضافه نموده، با هم مخلوط کنید، اگر مخلوط سفت بود کمی آب جوش اضافه کنید تا کمی رقیق گردد و سپس از روی حرارت بردارید.
  13. داخل بادمجان ها و گوجه ها را با مواد پر کنید و سر گوجه ها را روی آن ها قرار دهید.
  14. پوره گوجه فرنگی را در یک قابلمه ریخته و بادمجان ها و گوجه ها را روی آن بچینید.
  15. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و درب آن را ببندید.
  16. فرصت دهید تا بادمجان ها و گوجه ها کاملا پخته شوند.
  17. پس از حدود 40-35 دقیقه غذا حاضر است و می توانید آن را با برنج نوش جان کنید.

نکته: بادمجان گوده بهتر است تازه، کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد، همچنین نوع قلمی آن از نوع دلمه ای بهتر است.

ارزش غذایی مواد تشکیل دهنده بادمجان گوده

بادمجان یکی از مواد غذایی مفید بوده که بهتر است در رژیم غذایی خود جای دهید و از خواص عالی و درمانی آن استفاده کنید. بادمجان برای افرادی که قصد دارند وزن خود را کم نمایند مفید است، چون ذخیره فیبر بالایی دارد و ضمن ایجاد احساس سیری، انرژی بدن را نیز تامین می نماید. فیبر خوراکی مدت بیشتری طول می کشد تا در فرآیند هضم از لوله های گوارشی شامل معده و روده ها خارج گردد و به همین دلیل فرد مدت زمان طولانی تری احساس سیری می نماید.

گردو یکی از خوراکی های بسیار ساده ای است که برای سلامتی بدن فوق العاده مفید است. گردو، خواص غذایی خاص خودش را دارد و یکی از منابع با ارزش پروتئین، چربی های سالم، فیبر، استرول های گیاهی و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی محسوب می گردد. احتیاج روزانه شما به امگا 3، تنها با مصرف 30 گرم گردو در روز (چیزی معادل 7 عدد گردوی با پوست)، صد درصد تامین خواهد شد. به علاوه گردو طعم خوبی دارد و شما می توانید آن را به عنوان بخشی از یک صبحانه سالم و مقوی برای بچه ها، دانش آموزان و ورزشکاران، و غذاهای خوشمزه ای نظیر گمج کباب گیلانی، خورش بوقلمون، خورش کدو سبز بدون گوشت و ... مصرف کنید.

رب انار در کنار خوشمزگی که دارد برای سلامتی هم بسیار مفید است. از مهمترین خواص رب انار می توان به کالری بدون چربی، فیبر، پتاسیم، ویتامین C. و مقداری آهن اشاره نمود. همچنین رب انار دارای اسید الایژیک است که در دیگر میوه ها کمتر دیده می گردد. یکی دیگر از خواص رب انار وجود پنی فنول ها است که سطح کلسترول بد موجود در بدن را کاهش خواهد داد. همچنین باید بدانید که یکی از خواص رب انار این است که دارای مقدار زیادی مواد مغذی، ویتامین ها و مواد آلی می باشد.

در این مطلب شما را با طرز تهیه بادمجان گوده که یک نوع غذای محلی استان گیلان است آشنا ساختیم. این غذای خوشمزه را درست کنید، اگر از خوردن آن لذت بردید، حس خود را به دیگران منتقل کنید و اگر نظر یا پیشنهادی در این زمینه داشتید با ما در میان بگذارید.

منبع: ستاره
انتشار: 29 بهمن 1399 بروزرسانی: 29 بهمن 1399 گردآورنده: miniset.ir شناسه مطلب: 1398

به "طرز تهیه بادمجان گوده گیلانی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بادمجان گوده گیلانی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید