طرز تهیه ته چین آلبالو به 3 روش با مرغ یا گوشت در فر و قابلمه
به گزارش مینی ست، ته چین آلبالو یک غذای خوش رنگ و لعاب ایرانی است که به خاطر طعم مجذوب کننده آلبالو و ظاهر دلچسبی که دارد، بسیار پرطرفدار است. برای طرز تهیه ته چین آلبالو مجلسی و خوشمزه هم می توانید از گوشت بهره ببرید و هم مرغ؛ به هر حال طعم این غذا بسیار لذیذ خواهد بود. در این مقاله از سرویس در می توانید با چند روش طرز تهیه ته چین قالبی آلبالو پلو آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص طرز تهیه آلبالو پلو قالبی پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه ته چین آلبالو با مرغ در فر
مدت زمان آماده سازی: 40 دقیقه
مدت زمان پخت: 120 دقیقه
مواد لازم برای تهیه ته چین آلبالو با مرغ
- برنج: 3 لیوان فرانسوی دسته دار
- آلبالو: 500 گرم
- سینه مرغ: 400 گرم
- شکر: 120 گرم
- زرده تخم مرغ: 4 عدد
- ماست چکیده: 300 گرم
- روغن گیاهی: 3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
- زعفران دم نموده: 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- آب لیمو ترش تازه: 1 قاشق غذاخوری
- پودر سیر: 1 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه ته چین آلبالو با مرغ
یکی از رایج ترین روش های تهیه ته چین آلبالوی خانگی، استفاده از تکه های مرغ در این غذا است. این ته چین بسیار خوشمزه است و برای پذیرایی از مهمان ها و بعلاوه دورهمی های خانوادگی نیز بسیار مناسب است. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه ته چین آلبالو پلو با مرغ آشنا شوید.
مرحله اول؛ مزه دار کردن مرغ برای ته چین
در اولین مرحله از طرز تهیه ته چین آلبالو با مرغ باید مرغ ها را به تکه های کوچک برش دهید. سپس آن ها را در یک ظرف بریزید و میزانی آب لیموترش تازه، فلفل سیاه، نمک و به آن اضافه کنید. مرغ ها را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید برای نیم ساعت مزه دار شوند.
مرحله دوم؛ جوشاندن آلبالوها
در این فرصت تا مرغ ها مزه دار شوند، باید آلبالوها را بشویید و هسته آن ها را با یکی از با سیخ چوبی یا نی شیشه ای خارج کنید. آلبالوها را در یک قابلمه بریزید و شکر را اضافه کنید. قابلمه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید تا آلبالو آب بیندازد و بجوشد. سپس آلبالوها را آبکش کنید و آب آن را نیز جداگانه در ظرف بریزید تا بعداً برای تهیه و یا رنگ دادن به برنج بهره ببرید.
مرحله سوم؛ سرخ کردن مرغ ها
بعد از این که مرغ ها مزه دار شدند، در این مرحله از طرز تهیه ته چین آلبالو باید در یک ماهیتابه میزانی روغن بریزید و مرغ ها را در روغن سرخ کنید تا رنگ آن ها طلایی گردد.
مرحله چهارم؛ آبکش کردن برنج
برای این که برنج شما خوب پخته گردد و قد بکشد، باید آن را برای یک ساعت در آب و نمک بخیسانید. سپس یک قابلمه آب روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. برنج را به آب جوش اضافه کنید و بعد از این که برنج نیم پز شد و قد کشید، آن را آبکش کنید.
مرحله پنجم؛ درست کردن مواد ته چین آلبالو
برای درست کردن مواد تهچین آلبالو باید زرده های تخم مرغ را در یک کاسه بریزید و همراه با روغن خوب بزنید. حالا و زعفران دم نموده را اضافه کنید و مواد را با همزن دستی مخلوط کنید. برنج را کم کم به مواد ته چین آلبالو اضافه کنید. برنج باید به میزان ای باشد که کاملاً در مواد ته چین آلبالو غوطه ور گردد.
مرحله ششم؛ ریختن ته چین در قالب
در این مرحله از طرز تهیه ته چین آلبالو با مرغ باید یک قالب مناسب انتخاب کنید و کف آن کاغذ روغنی بگذارید. حالا میزانی از برنج ترکیب شده با تخم مرغ را کف قالب بریزید و با قاشق آن را فشرده کنید. سپس یک لایه مرغ و آلبالو بریزید و دوباره یک لایه برنج. این کار را آنقدر ادامه دهید که مواد ته چین تمام گردد.
به یاد داشته باشید که بعد از اضافه کردن هر لایه برنج باید آن را با پشت قاشق فشار دهید تا کاملاً فشرده گردد.
مرحله هفتم؛ قرار دادن قالب ته چین آلبالو در فر
بعد از این که مواد ته چین را در قالب ریختید، باید یک فویل روی برنج بکشید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید. سپس آن را در فری که از قبل برای یک ربع با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده قرار دهید. یک ساعت زمان برای پخت ته چین کافی است. در چند دقیقه خاتمهی پخت فویل را بردارید تا روی ته چین نیز طلایی گردد.
طرز تهیه ته چین آلبالو با گوشت چرخ نموده
مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت: 120 دقیقه
مواد لازم برای تهیه ته چین آلبالو با گوشت چرخ نموده
- برنج: 4 لیوان فرانسوی دسته دار
- زرده تخم مرغ: 4 عدد
- ماست چکیده: 5 قاشق غذاخوری
- گوشت چرخ نموده: 300 گرم
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- آلبالو: 500 گرم
- کره: 25 گرم
- روغن مایع: به میزان لازم
- زعفران دم نموده: به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه ته چین آلبالو با گوشت چرخ نموده
خیلی افراد طعم گوشت را بیشتر از طعم مرغ دوست دارند و ترجیح می دهند برای تهیه ته چین آلبالو از گوشت چرخ نموده استفاده نمایند. برای تهیه ته چین آلبالو با گوشت چرخ نموده می توانید هم گوشت را به صورت قلقلی آماده کنید و دور تا دور غذا قرار دهید و هم آن را به صورت لایه ای داخل برنج بریزید. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن ته چین آلبالو با گوشت چرخ نموده آشنا شوید.
مرحله اول؛ آماده کردن آلبالوها
در اولین مرحله از طرز تهیه ته چین آلبالو با گوشت چرخ نموده باید آلبالوها را بشویید و هسته آن ها را جدا کنید. سپس آلبالوها را همراه با شکر در یک قابلمه بریزید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا شکر در آلبالو حل گردد. در نهایت آلبالوها را آبکش کنید تا آب اضافه آن گرفته گردد.
مرحله دوم؛ خیساندن برنج
بعد از آبکش کردن آلبالوها، برنج را بشویید و آن را در یک ظرف آب بریزید و میزانی نمک اضافه کنید. اجازه دهید برنج برای چند ساعت در آب خیسانده گردد.
مرحله سوم؛ تفت دادن پیاز و گوشت
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و آن را در ماهیتابه سرخ کنید. بعد از این که پیازها کمی سرخ شدند، گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. میزانی نمک و فلفل به گوشت بزنید. سپس یک لیوان آب اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت ها کاملاً بپزند.
مرحله چهارم؛ آبکش کردن برنج
برای آبکش کردن برنج باید یک قابلمه آب جوش روی گاز قرار دهید. بعد از اینکه آب به جوش آمد برنج را اضافه کنید. سپس صبر کنید برنج شما مغز پخت گردد و کمی قد بکشد. در این مرحله می توانید برنج را آبکش کنید.
مرحله پنجم؛ آماده کردن مواد ته چین
برای تهیه مواد ته چین در این مرحله از طرز تهیه آلبالو پلو قالبی با گوشت باید زرده تخم مرغ را با ماست و زعفران ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سپس برنج را اضافه کنید.
مرحله ششم؛ ریختن مواد ته چین در قالب
برای درست کردن ته چین آلبالو باید ابتدا کف قابلمه روغن بریزید. سپس میزانی اضافه کنید. گوشت چرخ نموده و آلبالوها را همراه با برنج به صورت لایه لایه داخل قالب یا قابلمه بریزید و بعد از هر مرحله مواد را با پشت قاشق فشار دهید.
مرحله هفتم؛ پختن ته چین
در خاتمه قابلمه برنج را با شعله پخش کن روی گاز قرار دهید. میزانی شربت آلبالو و کره را با هم ترکیب کنید و روی برنج بریزید. اجازه دهید ته چین آلبالو برای حدود 2 ساعت به آرامی دم بکشد.
طرز تهیه ته چین آلبالو بدون فر
برای درست کردن ته چین آلبالو بدون فر باید ابتدا میزانی روغن در قابلمه بریزید و برای ته دیگ از میزانی برنج زعفرانی بهره ببرید. سپس مواد ته چین را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و خوب فشار دهید. قابلمه را برای مدت 1 ساعت یا 1 ساعت و نیم با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید تا دم بکشد. بهتر است برای دم کشیدن بهتر برنج از شعله پخش کن و دم کنی بهره ببرید.
در نهایت ته چین آلبالو را به آرامی داخل دیس برگردانید و آن را با میزانی آلبالو، زرشک و خلال پسته و بادام تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع ته چین مرغ و گوشت
نکات و فوت و فن های طرز تهیه ته چین آلبالو
*برای خوش عطر شدن ته چین آلبالو می توانید میزانی گلاب به ته چین اضافه کنید.
*اگر دوست دارید ته چین آلبالو شما خوشمزه تر گردد، می توانید از میزانی کره برای روی ته چین بهره ببرید.
*برای مزه دار کردن مرغ ها می توانید میزانی به آن ها بزنید.
*اگر طعم آلبالوها خیلی ترش بود، می توانید از میزان شکر بیشتری بهره ببرید.
*در طرز تهیه انواع ته چین باید از ماست چکیده و پرچرب بهره ببرید. چرب نبودن و چکیده نبودن ماست موجب می گردد تا ته چین شما وا برود و حالت خمیری پیدا کند.
*توجه داشته باشید که ماستی که برای ته چین آلبالو استفاده می کنید، ترش باشد.
*در طرز تهیه ته چین آلبالوی خانگی باید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید تا غذای شما خوش عطر و خوش طعم گردد.
*در صورت تمایل می توانید در طرز تهیه ته چین آلبالو زمان سرخ کردن تکه های مرغ میزانی پیاز خرد شده نیز به آن اضافه کنید.
*در طرز تهیه ته چین آلبالو با مرغ ریش ریش می توانید به جای استفاده از تکه های مرغ ابتدا مرغ را بپزید و آن را ریش ریش کنید و بعد به غذا اضافه کنید.
*در صورت تمایل می توانید برای پخت ته چین آلبالو با گوشت از کوفته قلقلی بهره ببرید و گوشت داخل غذا را حذف کنید.
سوالات متداول
طرز تهیه آلبالو پلو قالبی با مرغ ریش شده چگونه است؟
برای طرز تهیه ته چین آلبالو با مرغ ریش ریش می توانید به جای استفاده از تکه های مرغ ابتدا مرغ را بپزید و آن را ریش ریش کنید و بعد به مواد ته چین اضافه کنید.
مهم ترین نکته در طرز تهیه ته چین قالبی آلبالو پلو چیست؟
یکی از مهم نکاتی که باید برای پخت ته چین آلبالو به آن دقت کنید این است که بعد از اضافه کردن برنج در هر لایه از ته چین باید آن را با پشت قاشق فشار دهید تا کاملاً فشرده و منسجم گردد.
منبع: افق کوروش