طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر (روی گاز) قالبی و مجلسی
به گزارش مینی ست، ته چین مرغ بدون فر و روی گاز هم قابل پخت است؛ طرز تهیه ته چین مرغ ساده روی گاز و در قابلمه یا ماهیتابه را با تمامی ترفندها و نکاتش در این مطلب بخوانید.
با ما همراه باشید و با تورهای چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - ته چین که ادویه اصلی آن زعفران است را می توان با مواد مختلفی درست کرد که مشخص کننده نام آن هستند؛ مانند: ته چین مرغ، ته چین گوشت، ته چین گوشت و بادمجان، ته چین اسفناج و غیره. اما با وجود اینکه تصور بیشتر افراد این است که برای طبخ ته چین قالبی مجلسی باید از فر استفاده کرد، برای این کار از اجاق گاز نیز می توان استفاده کرد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر آشنا سازیم.
در این مطلب بخوانید:- طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر
- طرز تهیه ته چین مرغ در قابلمه یا ماهیتابه
طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ روی گاز برای 4 نفر | |
برنج | 3-4 پیمانه |
ماست کم آب | 2 تا 2/5 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
روغن | 1/3 لیوان |
ران یا سینه مرغ | 2 عدد یا بیشتر |
زرشک، خلال بادام، خلال پسته | جمعا 1 تا 1/5 پیمانه |
کره، نمک، زردچوبه، دارچین، زعفران آب نموده | به میزان لازم |
دستور تهیه ته چین مرغ روی گاز برای 4 نفر
- مرغ را با پیاز خرد شده و کمی روغن، تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید.
- در حد 3-2 دقیقه مرغ را با زردچوبه تفت داده، سپس 2 لیوان آب جوش به آن اضافه نموده، حرارت را ملایم کنید و فرصت دهید تا مرغ بپزد و آب آن تمام گردد.
- برنج را 3-2 ساعت در آب ولرم و نمک خیس دهید.
- یک قابلمه را تا نیمه آب نموده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس کمی نمک به آن اضافه کنید.
- آب برنج را پس از خیس خوردن، خالی نموده و برنج را در قابلمه بریزید.
- اجازه دهید تا برنج بجوشد و نسبت به برنج ساده، کمی زنده تر آن را آبکش کنید تا وقتی با مایه ته چین مخلوط می گردد، حالت خمیری به خود نگیرد.
- دو عدد تخم مرغ، ماست و نیمی از روغن و زعفران را در ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.
- مرغ را پس از پختن، خرد نموده و به مایه فوق اضافه کنید و اجازه دهید 3-2 ساعت بماند تا مزه دار گردد. اگر مرغ کم نمک است کمی نمک به مایه اضافه کنید.
- سپس مرغ را از مایه ماست و تخم مرغ خارج نموده و در به جامانده مایه، دو عدد تخم مرغ، بقیه روغن و زعفران و کمی دارچین اضافه نموده و هم بزنید تا یکدست گردد.
- برنج را آبکش کنید، در مایه ته چین ریخته و با هم مخلوط کنید.
- قالب مورد نظر خود را که باید نچسب باشد، چرب نموده و سپس یک سوم از برنج را در قالب ریخته و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا منسجم گردد.
- نیمی از مرغ را روی برنج ریخته و دقت کنید مرغ ها به کناره های قالب راهنمایی نشوند تا ته چین شکل زیباتری پیدا کند.
- نیمی از مخلوط زرشک، خلال بادام و خلال پسته را روی مرغ بریزید.
- یک سوم دیگر برنج را در قالب ریخته و با پشت قاشق فشار دهید.
- به جامانده مرغ، زرشک، خلال پسته و خلال بادام را روی برنج ریخته و در نهایت برنج به جامانده را اضافه نموده و با فشار آن را منسجم کنید.
- در یک قابلمه عظیم که قالب در آن جا گردد، به اندازه یک بند انگشت آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- زیر قابلمه شعله پخش کن قرار داده و قالب را درون قابلمه قرار دهید. روی درب قابلمه دمی قرار داده و درب قابلمه را ببندید. شعله گاز را کم کنید و در حین پخت درب قابلمه را برندارید.
- پس از حدود 90 دقیقه، درب قابلمه را برداشته و در صورت پختن و دم کشیدن برنج، آن را از روی حرارت برداشته، در ظرف سرو بکشید و با زرشک، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.
طرز تهیه ته چین مرغ در قابلمه یا ماهیتابه
برای تهیه ته چین در قابلمه، کافی است تا یک قابلمه یا ماهیتابه نچسب انتخاب نموده، مواد ته چین را درون آن ریخته و خوب فشره کنید. سپس روی مواد چند تکه نموده قرار دهید. در آخر قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا ته چین قابلمه ای شما آماده گردد. برای این کار حدودا دو ساعت زمان ضروری است.
کلام آخر
امیدواریم با استفاده از این دستور، تهچین لذیذی تهیه نمایید و از میل کردن آن در کنار اقوام و دوستان لذت ببرید. لطفا اگر شما هم راهکاری برای هر چه بهتر و خوشمزه تر شدن تهچین میدانید آن را با ما و سایر همراهان مجله خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
در آخر توصیه می کنیم که اگر عاشق طعم و عطر تهچین هستید، انواع دیگر آن مانند ته چین مرغ و قارچ خوشمزه قالبی و ته چین شهمیرزادی اصیل سمنانی را هم در خبرنگاران آموزش ببینید.
منبع: setare.com