13 واحد بومگردی در تنکابن فعالیت می کنند
به گزارش مینی ست، اقامت بیش از سه میلیون مسافر شب نوروزی در ایام نوروز نشان از رونق صنعت گردشگری در روستاهای مازندران دارد. فراهم شدن زیرساخت های مناسب می تواند سهم روستاها را از اقتصاد گردشگری رشد دهد.
روی آوردن به صنعت گردشگری در چند سال اخیر باعث شده است مردم منطقه ها زیبا و سر سبز شمال کشور دیگر زمین های ارزشمند خود را نفروشند و از طریق رواج گردشگری به درآمدزایی بپردازند. آن ها می توانند از زندگی سنتی روستایی، طعم غذاهای محلی و بومی هر منطقه، آب و هوا، معماری سنتی، آداب و سنن و پوشش خود جذابیت های زیادی را برای گردشگران ایجاد کنند.
تنکابن یکی از شهرهای استان مازندران است و بزرگ ترین شهر غرب استان مازندران محسوب می شود.
نادر سحرخیز رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تنکابن بابیان اینکه در حال حاضر در شهرستان تنکابن 13 واحد بومگردی فعال هستند، گفت:
نزدیک به 80 پرونده هم در دست اقدام است.
وی اضافه کرد:
واحدهای بوم گردی تنکابن دارای معماری اصیل و سنتی بوده که در دل روستاهای شناسایی و احیا شدند و به بهره برداری رسیدند.
سحرخیز با بیان اینکه این واحدها علاوه بر به نمایش گذاشتن معماری اصیل و سنتی، به شناساندن خرده فرهنگ هایمان بسیار کمک می کنند، گفت:
واحدهای بوم گردی فعال به نوعی باعث شدند تا امید به اقتصادی پویاتر در دل اهالی روستا زنده شود و آنان نیز تشویق به راه اندازی این شاخه از گردشگری شوند.
رئیس اداره میراث فرهنگی تنکابن با اشاره به راه اندازی دو مزرعه گردشگری در تنکابن، گفت:
مزرعه گردشگری سبب می شود تا محصولات کشاورزی از شرایط رکود فعلی رهاشده و علاوه بر معرفی میوه هایی که در منطقه ما رویش دارند، سبب رونق اقتصاد کشاورز نیز می شود.
این مسئول بابیان اینکه 4 روستای لات سیاه مشته، مازیچال، یوج و مران از تنکابن به عنوان روستای هدف بومگردی معرفی شدند، شرح داد:
لات سیاه مشته به عنوان روستایی با اصیل ترین معماری بومی، جاده ای تاریخی و بسیار زیبا، مران به عنوان دومین روستای تاریخی مازندران، یوج و مازیچال هم به عنوان روستاهایی با بهترین طبیعت و آب و هوا هرکدام در نوع خود کم نظیر هستند.
وی اضافه کرد:
مسئولان بخش ها باید به موضوع بوم گردی توجه ویژه داشته باشند و بدانند که تقویت صنعت هایی چون بوم گردی، طبیعت گردی و مزرعه گردشگری و غیره سبب می شود تا روستاییان زمین ها و خانه هایشان را حفظ کرده و مهاجرت معکوس داشته باشند.
سحرخیز با تأکید بر اینکه دهیاران و شوراها کمتر به این موضوع مهم می پردازند، بیان داشت:
به نظر می آید در طی این سال ها دهیاران و شوراها منابع درآمدی روستا را فقط در ساخت و ساز می بینند درحالی که فعال کردن شاخه های گوناگون گردشگری سبب می شود تا منابع درآمدی پایداری برای روستا به وجود بیاید.
وی گفت:
واحدهای بوم گردی نساء، پرداروم، آوای سرخ جنگل، چام و چاشت، کلچال، مادرجون و چلاسر و ... هرکدام سبب شدند تا در آن روستا جنب وجوشی به وجود بیاید و روستاییان محصولات خود را با انگیزه بیشتری تولید کرده و در این واحدها بفروش برسانند.
بر این اساس تقویت این شاخه از صنعت گردشگری با حمایت های مدیران مرتبط، اعمال سیاست های تشویقی و تسهیل در واگذاری مجوز سبب می شود تا صنعت اشتغال، تقویت اقتصاد بومی و انگیزه بیشتر برای تولید محصول جانی تازه بگیرد.
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر / true